Samsung va lansa un SSD de 256 GB

 
Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co, cel mai mare producător mondial de memorii de tip flash, a anunţat că a dezvoltat un nou SSD (solid-state drives) cu interfaţă SATA II, produs care ar urma să înlocuiască hard disk-urile din computerele de tip laptop.
 
Samsung a precizat că în cursul acestui an intenţionează să demareze producţia unui SSD de 2,5 inchi cu o capacitate de 256 GB, cea mai mare capacitate de stocare oferită de un produs de acest tip, şi de aproape patru ori mai rapid decât un HDD obişnuit. Potrivit companiei sud-coreene, noul SSD "reprezintă un pas curajos în direcţia trecerii la o nouă generaţie de notebook-uri cu performanţe semnificativ îmbunătăţite şi capacităţi de stocare mai mari".
 
Samsung susţine că noul său SSD de 2,5 inchi şi o grosime de 9,5 milimetri este cel mai rapid SSD de acest tip, fiind capabil să citească până la 200 Megabiţi (Bps) de date pe secundă. Dimensiunile noului SSD sunt 100,3×69,85 milimetri.
 
Grupul sud-coreean intenţionează să demareze producţia de masă a noului SSD de 256 GB şi 2,5 inchi până la finele acestui an, primele exemplare de probă urmând a apărea în septembrie. O versiune de 1,8 inchi va fi disponibilă şi ea în ultimul trimestru al acestui an.
 
Potrivit firmei de consultanţă iSuppli, în anul 2012 35% din computerele de tip notebook din întreaga lume vor utiliza SSD.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.