Dumitru Sechelariu vrea ridicarea sechestrului de pe averea sa

 
Magistraţii Secţiei civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au rămas în pronunţare (marţi, 27 mai 2008) în cazul recursului fostului primar al Bacăului Dumitru Sechelariu la o decizie a Curţii de Apel Bacău care a instituit, pe latură civilă, sechestru asigurător pe averea fostului edil, pe motiv că nu se justifică un miliard de lei vechi din averea sa.
 
Avocatul lui Sechelariu, Cătălin Dancu, a cerut judecătorilor instanţei supreme ridicarea sechestrului asigurător, deoarece, în opinia sa, dosarul a rămas fără obiect, în urma achitării clientului său de către Tribunalul Bacău, care a dispus şi ridicarea sechestrului asigurător instituit de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pe latură penală.
 
Cătălin Dancu a spus că clientul său recunoaşte o diferenţă de numai 368 de milioane de lei vechi, însă restul sumei este greşit calculată. Acesta susţine că suprafeţele de teren pe care Sechelariu le deţine în judeţul Bacău au fost evaluate la nivelul Bucureştiului, astfel, ajungându-se la evaluări enorme ale averii sale, neconforme cu realitatea.
 
Apărătorul lui Sechelariu a afirmat că acesta nu şi-a ridicat în anul 2000 acţiunile de la SC "Selena", pentru a creşte compania, încasând drepturile băneşti de abia în 2003. Cu toate că şi în 2000 deţinea acest capital, el apare în evidenţe în 2003, de aici rezultând o parte a diferenţei.
 
Avocatul a cerut instanţei efectuarea unei noi expertize în acest caz, spunând că de fiecare dată Curtea de Apel Bacău a respins o contraexpertiză.
 

"Noi ne-am oferit să punem într-un cont suma de un miliard de lei (vechi – n.r.), într-un cont la bancă. Este aberant să se instituie sechestru pe toată averea când este vorba de un miliard de lei. În plus, când s-a instituit acest sechestru, era în vigoare şi sechestrul pe latură penală instituit de DNA. Prin aceste manevre se încearcă discreditarea imaginii clientului meu", a declarat avocatul Cătălin Dancu.
 
Curtea de Apel Bacău urmează să se pronunţe pe apelul DNA în dosarul penal al lui Dumitru Sechelariu, în care a fost achitat de Tribunalul Bacău, pe 13 aprilie 2007.
 
Sechelariu era acuzat de DNA, împreună cu ex-viceprimarul băcăuan Laurian Lucaş şi cu Dorinel Ifrim, fostul şef al Serviciului Cadastru din municipalitatea băcăuană, de asociere în vederea comiterii mai multor infracţiuni de corupţie.
 
Instanţa băcăuană a considerat că acuzaţiile aduse nu întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor pentru care cei trei au fost aduşi în faţa tribunalului.
 
Parchetul a atacat cu apel decizia Tribunalului Bacău, cazul ajungând pe rolul Curţii de Apel Bacău.
 
"Am avut încredere în noua justiţie română şi sper ca de acum încolo nimeni să nu mai suporte umilinţele la care am fost supuşi eu şi ceilalţi doi acuzaţi, mai bine de doi ani, din care şi 45 de zile de închisoare, după cum se vede fără rost. Au fost, aşa cum am spus încă de atunci, rodul unor atacuri politice", a declarat Dumitru Sechelariu după aflarea deciziei Tribunalului Bacău.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.