Fonduri nerambursabile pentru investiţii în producţie

 
Începând de luni, 26 martie 2008, întreprinderile mici şi mijlocii pot depune proiectele pentru care solicită fonduri nerambursabile de maxim 920.000 lei alocat pentru fiecare investiţie productivă, potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale (MIMMCTPL). Bugetul total al programului se ridică la 62,6 milioane de euro.
 
Pentru firmele mici, valoarea maximă a sprijinului financiar nerambursabil acordat este de 60% din totalul costurilor eligibile, pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov, şi de 70% pentru restul regiunilor.
Firmele mijlocii pot primi o finanţare nerambursabilă de 50% din totalul costurilor eligibile, pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov, şi de 60% pentru restul regiunilor.
 
Valoarea maximă a sprijinului financiar nermabursabil în cazul sprijinului pentru consultanţă şi instruire acordat IMM este de 70% din valoarea cheltuielilor eligibile pentru servicii de consultanţă specifică şi instruire specializată, dar nu mai mult de 10% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile ale proiectului.
 
Firmele pot depune proiecte până la epuizarea bugetului alocat.
 
Solicitantul nu poate beneficia de sprijin financiar nerambursabil dacă valoarea totală a ajutoarelor de minimis acordate acestuia pe o perioadă de trei ani consecutivi, cumulată cu valoarea alocării financiare pe care o solicită, depăşeşte pragul de 200.000 de euro sau de 100.000 de euro pentru firmele care activează în sectorul transporturilor, echivalent în lei.
 
Societăţile pot solicita fonduri pentru crearea unei noi unităţi de producţie sau extinderea unei unităţi existente, pentru creşterea capacităţii de producţie, diversificarea producţiei sau modernizare.
 
Fiecare solicitant poate depune un singur proiect în cadrul aceluiaşi apel de proiecte.
 
Sumele sunt alocate prin Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice – Investiţii productive şi pregătirea pentru competiţia pe piaţă în special a IMM-urilor".

Citește și
1 Comentariu
  1. Bash Ceaush spune

    Dar daca vrei sa primesti finantarea, cat trebuie sa le bagi lor in buzunar ? e imposibil sa primesti finantarea fara umpic de ciocolata.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.