Tăriceanu a inaugurat bazinul olimpic din Bacău

 
Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a fost prezent (marţi, 27 mai 2008) la inaugurarea Bazinului Olimpic din Bacău, ocazie cu care a oferit plachete festive unor sportivi de renume.
 
"Din punct de vedere arhitectonic, construcţia este foarte originală, iar Bazinul Olimpic în sine are toate atributele pentru a permite competiţiile de înalt nivel şi realizarea de performanţe sportive", a declarat, cu acest prilej, Călin Popescu-Tăriceanu.
 
Şeful Executivului a asistat la o demonstraţie de înot şi a înmânat plachete festive unor sportivi celebri precum Diana Mocanu, Simona Păduraru, Doina Melinte şi Carmen Bunaciu.
 
Reabilitarea Complexului de nataţie din Bacău, investiţie inaugurată în 1978, a costat autorităţile locale 5 milioane de euro.
 

Cu excepţia structurii, care a rămas intactă, păstrând arhitectura originală de farfurie zburătoare, au fost înlocuite complet finisajele interioare şi exterioare, instalaţiile de aer condiţionat şi ventilaţie, sistemele de purificare a apei.
 
Putând găzdui circa 1.000 de spectatori pe scaune, la Complexul de nataţie din Bacău se pot organiza, în prezent, orice fel de competiţie internaţională de înot, sărituri şi polo.
 
Finanţarea reabilitării şi modernizării s-a realizat prin fonduri de la Consiliul Local Bacău. Întârzierea lucrărilor, cu aproape doi ani, a fost cauzată de schimbarea, prin îmbunătăţire, a proiectului iniţial.
 
Cu prilejul vizitei sale la Bacău, şeful Executivului a participat şi la inaugurarea lucrărilor de amenajare a unui parc, unde a plantat un pom.
 
Parcul are o suprafaţă de 1,52 hectare şi va purta numele de Parcul Catedralei, pentru că se află lângă Catedrala Ortodoxă din Bacău, şi ea aflată în construcţie.

Citeşte şi
Un nou deadline fantezist pentru complexul de nataţie din Bacău

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.