Aproape jumătate dintre fermierii botoşăneni nu au primit subvenţia pe 2007

 
Aproape jumătate dintre fermierii din judeţul Botoşani nu au beneficiat, încă, de subvenţia pentru înfiinţarea culturilor în anul 2007, a anunţat (miercuri, 28 mai 2008) în şedinţa ordinară a Colegiului prefectural, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) Botoşani, Ovidiu Epuraş.
 
"Procesul este în curs de derulare. Este un procedeu ceva mai greoi, pentru că se face un al doilea control administrativ. Fiecare dosar este verificat la mână şi se face un al doilea control. Din momentul în care sunt acceptate la al doilea control, dosarele sunt trecute la plată. Apoi, se face calculul, se trimit pentru aprobare la Bucureşti, sunt reîntoarse la centrele judeţene, se emit deciziile de plată şi apoi se fac plăţile", a afirmat Epuraş.
 
El consideră că procesul de acordare a subvenţiilor este îngreunat şi de anumite neconcordanţe între datele înscrise de fermieri în cereri şi cele reale.
Potrivit datelor APIA, 29.200 din cei 52.591 agricultori care au depus cereri de finanţare au primit banii în conturi.
 
Din totalul celor 52.591 de cereri de finanţare depuse în 2007 de fermierii din Botoşani, 42.974 au fost verificate, iar 38.069 sunt trecute pe listele de plată, solicitanţii urmând să primească banii.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.