Complexul Olimpic „Sydney 2000”, inaugurat oficial

 
Complexul olimpic "Sydney 2000" de la Izvorani a fost inaugurat (miercuri, 28 mai 2008) în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, a premierului Călin Popescu-Tăriceanu şi a preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic, Jacques Rogge.
 
Pe lângă sala de antrenament pentru gimnastică şi sala de antrenament pentru jocuri sportive (baschet, handbal şi volei) vor fi funcţionale de acum şi terenurile de antrenament pentru tenis, sala de antrenament pentru tenis, terenul de antrenament pentru fotbal, rugby şi atletism, precum şi noi clădiri pentru cazarea sportivilor.
 
Potrivit COR, în foarte scurt timp se vor finaliza lucrările la bazinul Olimpic de antrenament, iar lucrările de execuţie ale noului hotel şi ale Centrului de recuperare sportivă şi medicală vor fi terminate în 2009.
 
Cu acest prilej şi doar cu trei luni înaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing, preşedintele Traian Băsescu a subliniat că România va rămâne consecventă principiului că sportul de performanţă nu trebuie amestecat cu politica.
 
Şeful statului a afirmat că ţara noastră şi-a depăşit de multe ori condiţia prin performanţele obţinute de sportivi.
 
"Românii au calităţi de buni atleţi, iar nevalorificarea acestei resurse ar fi o eroare chiar a modului nostru de a ne privi ca naţiune. (…) Acest complex se va constitui într-o bază reper. Toţi avem obligaţia ca, în interiorul reformei din sistemul de educaţie, să ţinem cont de faptul că fără sport oamenii învaţă foarte greu ce este competiţia vieţii. Fără sport oamenii sunt mai puţin prieteni şi nu ştiu cum să se bată pentru performanţa supremă în orice domeniu", a declarat preşedintele Băsescu.
 

În opinia sa, sprijinul lumii sportive în introducerea unui sistem de educaţie care să creeze şi sprijinul sportiv este esenţială şi necesară.
 
Traian Băsescu a anunţat că se va întâlni, înainte de Olimpiada de la Beijing, cu sportivii români, cărora le-a urat încă de pe acum succes, manifestându-şi convingerea că ei vor face totul pentru ca România să se situeze între ţările cu o bună performanţă sportivă.
 
Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a solicitat, cu această ocazie, sprijinul Comitetului Internaţional Olimpic pentru organizarea în România a Festivalului Olimpic de Iarnă din 2013 şi a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022.
 
"Cer sprijinul preşedintelui Comitetului Olimpic Internaţional, Jacques Rogge, ca în 2013 să organizăm în România Festivalul Olimpic de Iarnă pentru Tineret, iar în 2022 Olimpiada de Iarnă", a declarat şeful Executivului.
 
Referindu-se la Complexul de la Izvorani, premierul a arătat că acesta nu reprezintă un proiect singular, exemplificând cu cele 70 de bazine de înot şi polo care vor fi construite în perioada următoare.
 
Călin Popescu-Tăriceanu şi-a manifestat bucuria pentru faptul că Executivul a putut să susţină proiectul Complexului Olimpic de la Izvorani, care reprezintă iniţiativa a doi sportivi importanţi ai României, Ion Ţiriac şi Octavian Morariu, actualul preşedinte al Comitetului Olimpic Sportiv Român, care, în opinia sa, dau un exemplu extraordinar pentru că, după ce sportul le-a dat glorie şi recunoaştere, ei s-au gândit să dea ceva înapoi sportului.
 
Printre cei prezenţi la inaugurare s-au numărat Ion Ţiriac, Iolanda Balaş, Elisabeta Lipă, Ivan Patzaichin.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.