EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Comisia Europeană se pregăteşte să dea în judecată practicile comerciale ale companiei Intel

0
 
Comisia Europeană intenţionează să pună capăt practicilor comerciale ale gigantului american în domeniul microprocesoarelor Intel, acuzat că abuzează de poziţia sa dominantă pe piaţă, transmite France Presse, citând "Financial Times Deutschland".
 
Serviciile aflate în subordinea comisarului european pentru concurenţă, Neelie Kroes, deţin suficiente elemente pentru a acţiona în instanţă compania americană, iar decizia ar urma să fie făcută publică la sfârşitul acestei veri, precizează publicaţia respectivă, care citează surse de la Bruxelles.
 
Executivul comunitar acuză Intel, care deţine aproape 80% din piaţa mondială, că a acordat comisioane mai multor producători de materiale informatice cerându-le în schimb să folosească echipamente Intel în detrimentul celor fabricate de concurentul acestuia, AMD, care a adresat o plângere ce stă la baza anchetei demarate de Bruxelles.

 
Totodată, Intel ar fi plătit sume de bani acestor producători pentru a amâna sau anula lansarea unor produse conţinând circuite integrate marca AMD. În fine, Intel ar fi propus o serie de produse la preţuri inferioare costurilor de producţie, în cadrul unor apeluri la ofertă în care a concurat cu AMD.
 
Gigantul american ar putea fi obligat să plătească o amendă atingând maximum 10% din cifra sa de afaceri anuală, adică aproximativ 2,6 miliarde de euro. Comisia Europeană nu a oferit deocamdată un comentariu pe această temă.
 
Aceasta ar fi una dintre cele mai dure condamnări impuse de Bruxelles, după amenda record de 899 de milioane de euro în cazul Microsoft, companie acuzată că nu a respectat mai multe decizii antitrust.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.