Ediţia 2008 a Târgului Bursier se va desfăşura în 6-7 iunie

 
Ediţia 2008 a Târgului Bursier de Investiţii se va desfăşura în zilele de 6 şi 7 iunie, la World Trade Center Bucureşti, informează Asociaţia Brokerilor. Vizitatorii vor fi familiarizaţi de către brokeri cu serviciile de investiţii pe piaţa de capital oferite şi vor afla cum pot tranzacţiona online.
 
De asemenea, vor avea posibilitatea de a compara platformele de tranzacţionare şi de a vedea cum se realizează tranzacţiile în timp real, în România şi pe alte pieţe internaţionale, şi vor putea negocia comisionul de tranzacţionare şi contracta servicii de consultanţă financiară.
 
Pe baza actului de identitate, oricine va putea solicita un extras de cont la Depozitarul Central, prezent la târg, pentru a afla pe loc dacă deţine acţiuni "reziduale"' la un SIF, iar în caz afirmativ va putea evalua şi valorifica acţiunile respective, prin intermediul uneia dintre societăţile de brokeraj expozante.

 
Cei prezenţi se vor putea informa dacă se numără printre cei nouă milioane de români care au primit acţiuni la societăţile de investiţii financiare (SIF). Orice persoană care a subscris în 1996 cuponul de privatizare, în cadrul Programului de Privatizare în Masă (PPM), la orice societate, deţine şi un număr de acţiuni la SIF, cunoscute sub denumirea de "acţiuni reziduale".
 
Vizitatorii au posibilitatea să obţină mai multe informaţii despre instrumentele financiare cele mai potrivite fiecărui profil de investitor, iar de la reprezentanţii companiilor listate, prezente la târg, se vor putea informa asupra rezultatelor financiare, asupra perspectivelor acestora privind planurile de dezvoltare şi politicii de dividende în relaţia cu acţionarii.
 
Depozitarul Central şi Bursa de Valori Bucureşti vor descrie modul de a accesa direct pieţele europene, pentru a achiziţiona acţiuni ale companiilor străine direct de la Bucureşti.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.