Autoturismele vor putea fi transportate cu trenul

 
CFR Călători va introduce la sfârşitul anului un nou serviciu, prin intermediul căruia pasagerii care vor pot să-şi transporte şi maşinile pe cale ferată, a anunţat directorul general CFR Călători, Alexandru Noapteş.
 
"Vom achiziţiona şase rampe de încărcare şi descărcare a autovehiculelor pe vagoanele special modificate, astfel încât, în biletul de călători la trenurile de noapte, călătorul să-şi poată transporta şi maşina, de care apoi să beneficieze la destinaţie", a precizat Alexandru Noapteş.
 
CFR Călători estimează că o astfel de rampă mobilă va costa între 100.000 – 150.000 de euro, urmând să fie achiziţionate prin licitaţie internaţională.

 
Compania are deja două vagoane modificate pentru transportul autovehiculelor, cu o capacitate de nouă, respectiv 12 autoturisme fiecare. Cele două vagoane au fost modificate în ţară la un cost de 200.000 -250.000 de euro fiecare. CFR Călători mai are încă 12 vagoane care pot fi modificate pentru transportul autoturismelor, au preciat oficialii companiei.
 
"Este un serviciu care se va dovedi extrem de util pentru cei care vor să plece în Austria, de exemplu, şi care vor prefera să doarmă în tren, iar la destinaţie să-şi poată lua autoturismul. De asemenea, sunt călători care vin din Arad sau Oradea pe Litoral şi care vor prefera cu siguranţă acest serviciu", a explicat Alexandru Noapeş.
 
Oficialul a precizat că preţul de bilet care va include şi acest transport va fi ceva mai mare, dar tariful va fi gândit astfel încât costurile să fie suportabile. Serviciul va fi disponibil în patru gări: Bucureşti, Constanţa, Arad şi Oradea.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.