Cereri de proiecte pentru 10 operaţiuni de creştere a competitivităţii

 
Ministerul Economiei şi Finanţelor a programat, pentru luna iunie, lansarea cererilor de proiecte pentru peste 10 operaţiuni din cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru Creşterea Competitivităţii Economice, a declarat Eugen Teodorovici, secretar de stat responsabil de fondurile europene în cadrul ministerului.
 
Dintre operaţiunile ce vor fi lansate, cele mai importante se referă la investiţiile companiilor mari, precum şi ale firmelor din sectorul energetic.
 
'Pentru sectorul energetic, se vor lansa acele operaţiuni care privesc transportatorii de electricitate şi gaze naturale, precum şi investitorii în energii regenerabile. Pentru încurajarea producţiei de energie verde, UE alocă României, în intervalul 2007 – 2013, peste 223 de milioane de euro', a mai spus secretarul de stat din MEF.

 
Fondurile alocate prin POS – CCE sunt orientate spre sprijinirea a patru sectoare esenţiale pentru competitivitatea economiei româneşti, respectiv dezvoltarea IMM-urilor, cercetare-dezvoltare, societatea informaţională şi energia. În cadrul axelor prioritare ale acestui program, sunt prevăzute peste 30 de operaţiuni distincte pentru lansarea cărora este necesară elaborarea de ghiduri, liste de cheltuieli eligibile, scheme de ajutor de stat şi proceduri pentru fiecare operaţiune în parte.
 
Vineri, 30 mai 2008, a avut loc cea de-a doua reuniune a Comitetului de Monitorizare POS – CCE, care beneficiază, în perioada 2007 – 2013, de alocaţii financiare europene nerambursabile în valoare totală de circa 3 miliarde de euro. POS – CCE este coordonat de Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF), adresându-se în mod special sectorului privat.
 
De asemenea, în cadrul reuniunii CM de vineri a fost aprobat, în vederea transmiterii la Comisia Europeană, conform prevederilor regulamentelor europene, Raportul Anual de Implementare a POS – CCE pentru 2007.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.