Transfăgărăşanul se deschide în iunie

 
Cea mai înaltă şosea din România, Drumul Naţional 7C – Transfăgărăşan se va deschide circulaţiei mult mai devreme în acest an, mai exact pe 11 iunie, însă doar pe un singur sens, a declarat prefectul Ilie Mitea.
 
"Am vorbit cu cei de la Drumuri şi pe 11 iunie vom deschide Transfăgărăşanul pe un singur sens. Este posibil şi până pe 11 iunie, la începutul lui iunie", a precizat Ilie Mitea.
 
Acesta a solicitat deja angajaţilor de la secţia de Drumuri Naţionale din Sibiu să înceapă curăţarea de zăpadă a Transfăgărăşanului.
 
"Noi am început deja lucrul. Din cei 14 de kilometri de drum între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, deja am curăţat jumătate. Dar de aici începe greul. Porţiunea de şapte kilometri rămasă este mai dificilă, aici zăpada fiind mult mai mare", a declarat joi şeful Drumuri Naţionale Sibiu, inginerul Liviu Creţu.
 
Drumarii ar putea să fie ajutaţi şi de vreme în înlăturarea munţilor de zăpadă de pe Transfăgărăşan. Ion Popescu, directorul Centrului Meteorologic Transilvania Sud a precizat că "doar cu o săptămână înainte se pot face estimări privind starea vremii, însă canicula este aşteptată la Sibiu în luna iunie".

 
Joi, la Bâlea Lac zăpada măsura aproape un metru, iar temperatura atingea pe timpul zilei 12 grade, jumătate din maxima care este aşteptată în municipiul Sibiu.
 
Primii care vor circula în acest an pe Transfăgărăşan nu vor fi însă şoferii, ci bicicliştii. Dacă va fi deschis circulaţiei pe 10 iunie, atunci pe Transfăgărăşan vor urca 90 de sportivi, aşteptaţi la Turul Ciclist al României.
 
Deocamdată, accesul între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac se face cu telecabina.
 
Transfăgărăşanul a fost închis pe 22 octombrie 2007, din cauza condiţiilor meteo şi pericolului de avalanşe. Deschis traficului rutier doar jumătate din an, DN 7C este situat la peste 2.000 de metri altitudine. Şoseaua începe din comuna Arefu, judeţul Argeş, la kilometrul 61, şi se termină în comuna Cârţişoara, din judeţul Sibiu, la intersecţia cu DN1. Are circa 91,5 kilometri lungime şi două benzi de circulaţie. Pe tot parcursul sunt construite 27 de viaducte şi poduri.
 
Tunelul Capra – Bâlea Lac este construcţia rutieră situată la cea mai mare altitudine (2.025 – 2.042 metri) şi cel mai lung tunel rutier din România (887 metri).
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.