BIRD plateste un nou cupon pentru obligatiunile in lei emise in 2006

 
Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), divizie a Bancii Mondiale, va plati in perioada 18-24 septembrie al patrulea cupon aferent obligatiunilor in lei emise in toamna lui 2006 si tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), potrivit unui comunicat BIRD remis luni (1 septembrie 2008) BVB. Rata dobânzii la obligatiunile BIRD este de 6,5% pe an, iar valoarea celui de-al patrulea cupon este de 32,77 lei/obligatiune.
 
Perioada de calcul a cuponului este 18 martie – 17 septembrie 2008 (inclusiv) si au dreptul la incasarea lui toti detinatorii de obligatiuni inregistrati la data de 11 septembrie. Plata va fi realizata de ABN Amro Bank, prin transfer bancar. Al cincilea cupon va fi platit in perioada 18-24 martie 2009 si va fi de 32,23 lei/obligatiune.

 
BIRD a lansat pe piata româneasca, in perioada 30 august -12 septembrie 2006, o emisiune de obligatiuni denominate in moneda nationala, in valoare de 525 de milioane lei, intermediata de ABN Amro Bank si societatea de brokeraj Intercapital Invest. Aceste obligatiuni reprezinta prima emisiune straina supranationala sau de rating maxim „AAA” in România, sub legislatia si sistemele de decontare locale. Obligatiunile au o maturitate de trei ani, cu o dobânda de 6,5%, care va fi platita semianual. Banca Mondiala are cel mai ridicat rating, „AAA” de la agentia Standard & Poor's si „Aaa” de la Moody's Investors Service.
 
Emisiunea a reprezintat o oportunitate pentru investitorii locali de a investi intr-un plasament sigur pe termen lung, având in vedere in special dobânzile oferite de obligatiuni similare ca si maturitate pe pietele din regiune si perspectiva ratelor de dobânda pe termen scurt. Obligatiunile au fost admise la tranzactionare, la BVB, la data de 19 octombrie 2006.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.