Bursa Pestelui, in 2011

 
Lucrarile de construire a Bursei Pestelui vor incepe cel mai probabil anul viitor, conform presedintelui Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA), Gheorghe Stefan. Prezent la Tulcea, cu prilejul Zilei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, presedintele ANPA a declarat ca s-a inceput deja studiul de fezabilitate pentru realizarea Bursei Pestelui, la Tulcea.
 
"Probabil ca anul viitor va incepe executia acestui proiect care va fi un câstig pentru pescari, deoarece ei vor stabili pretul produsului. În plus, statul va sti exact ce cantitati de peste au fost capturate. Vom avea un control privind trasabilitatea produselor si vom lovi, cu ghilimelele de rigoare, in piata neagra a pestelui", a declarat presedintele ANPA, Gheorghe Stefan. El a mai spus ca valoarea proiectului privind realizarea Bursei Pestelui la Tulcea este de cinci milioane de euro, din fonduri externe nerambursabile, lucrarile de executie urmând sa se finalizeze in termen de doi ani de la incepere.
 
Înca din 2005, conducerea ANPA a anuntat ca doreste sa realizeze o bursa a pestelui la Tulcea, cele mai mari dificultati in punerea in practica a proiectului fiind intâmpinate in timpul actiunilor de identificare a terenului pe care se va realiza bursa.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.