Clientii serviciului Romtelecom de acces la Internet pot utiliza platforma Google pentru conturile de e-mail

 
Clientii serviciului de acces la Internet ai operatorului de telecomunicatii Romtelecom vor utiliza platforma Google pentru conturile de e-mail Clicknet, in urma unui parteneriat incheiat intre Romtelecom si Google, informeaza un comunicat al companiei. Astfel, utilizatorii de e-mail Romtelecom-Clicknet vor beneficia de toate avantajele oferite de platforma Google Apps, cum ar fi capacitatea de stocare a inbox-ului de peste 7000 MB, atasamente cu marime de pâna la 20 Mb, acces mobil facil, interfata intuitiva in limba româna si filtre spam recunoscute international.
 
Accesul mobil este posibil prin client java ce poate fi descarcat gratuit de la adresa m.google.com/a, sau printr-un browser web pentru telefonul mobil. Utilizatorii de e-mail Clicknet powered by Google Apps vor avea automat acces la alte aplicatii Google, pe lânga e-mail, cum ar fi mesagerie instanta integrata, calendar cu notificare gratuita prin SMS si aplicatii online ce includ procesare word, prezentari si tabele. Potrivit Romtelecom, satisfactia clientilor in ceea ce priveste serviciul Clicknet este foarte mare, situând Clicknet in prima treime a topului serviciilor de internet din Europa, dupa cum reiese in urma masuratorilor TRIM.
 

Faptul ca este primul serviciu de Internet de pe piata româneasca ce foloseste Platforma Google pentru e-mail-urile utilizatorilor sai va avea un impact pozitiv asupra acestui index de satisfactie. Clicknet este serviciul broadband de acces la Internet al Romtelecom, disponibil pe piata de trei ani, care, in iunie 2008 a depasit pragul de 500.000 de clienti, mentinând o rata de crestere similara cu cea a anului trecut.
Clicknet a terminat anul 2007 cu o cota de piata de aproximativ 20%, inregistrând un ritm de crestere de 300%. Serviciul se bazeaza pe tehnologia ADSL, care este dominanta pentru accesul la Internet de banda larga pe piata europeana.
 
Operatorul de telecomunicatii Romtelecom, divizie a grupului grec Hellenic Telecommunications Organization SA (OTE), a inregistrat in primul semestru al acestui an venituri de 442,4 milioane euro, in crestere cu 0,7% fata de incasarile de 439,4 milioane euro consemnate in perioada similara a anului trecut, potrivit rezultatelor financiare pe primul semestru comunicate de grupul OTE.
În al doilea trimestru din 2008, venitul operational al Romtelecom a crescut cu 2,7% in comparatie cu aceeasi perioada a anului anterior. În schimb, profitul operational inainte de deprecieri si amortizari (OIBDA) a inregistrat, in primul semestru al acestui an, o scadere de 24,5%, pâna la 124,3 milioane euro, fata de 164,6 milioane euro in perioada similara a anului trecut.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.