Discutiile privind proiectul de Lege a vânatorii in Delta ar putea fi incheiate in septembrie

 
Discutiile privind proiectul de Lege a vânatorii practicate in Delta Dunarii ar putea fi finalizate in luna septembrie, a declarat luni (1 septembrie 2008) ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi, se arata intr-un comunicat al MMDD.
 
„Astept ca, tot in septembrie, Parlamentul sa finalizeze discutiile referitoare la acest act normativ, care a fost intors catre Legislativ tocmai din cauza continutului sau. Finalizarea acestor discutii este imperativa deoarece ariile naturale trebuie protejate de excesele manifestate in ultima perioada”, a afirmat acesta.
 
Ministrul Attila Korodi participa luni (1 septembrie 2008) la Tulcea, la evenimentele care sarbatoresc ziua Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”. „În urma cu o saptamâna, in noaptea de marti spre miercuri, s-a desfasurat o ampla actiune de surprindere a braconierilor din Delta, desfasurata de Politie si Garda Nationala de Mediu. Echipele mixte formate au controlat zece pescari autorizati, au constatat doua infractiuni, au intocmit 3 dosare penale si au reusit ridicarea in vederea confiscarii a cantitatii de 161 kilograme de peste intr-o singura noapte si zece plase monofilare in lungime de 3.200 metri”, a afirmat ministrul Korodi.

 
MMDD a anuntat, recent, ca va promova un proiect de lege prin care vânatoarea in Delta Dunarii va fi permisa numai localnicilor. „Sper ca, in curând, sa fie aprobata o lege prin care sa se ajunga la un compromis care sa permita vânatul in Delta Dunarii numai localnicilor. În prezent, vânatul se practica in anumite zone, supravegheat. Sper ca Parlamentul României sa aiba o pozitie coerenta in acest sens”, a declarat, recent, ministrul Attila Korodi.
 
Potrivit reprezentantilor Asociatiei „Salvati Dunarea si Delta”, in perioada 2005 – 2007, o singura persoana a fost condamnata pentru braconaj in Delta. În instanta au fost trimise 25 de rechizitorii dupa ce institutiile de control au incheiat 850 de dosare pentru braconaj pe care le-au trimis in instanta. În perioada 2005 – 2007 au fost realizate 7.500 de controale. MMDD isi propune sa incheie, tot in luna septembrie, discutiile referitoare la renaturarile din Delta.
 
„Este obligatoriu sa luam o decizie pâna incepe campania electorala, deoarece in perioada noiembrie-decembrie va fi foarte greu sa abordam un astfel de subiect”, a apreciat ministrul Attila Korodi. Potrivit sursei citate, bugetul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) pentru anul urmator ar putea fi suplimentat din fonduri extrabugetare provenite din taxa de poluare, prin intermediul Fondului pentru Mediu.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.