EUR
4,76 RON
(-0.12%)
USD
4,21 RON
(0%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(-0.01%)
CAD
3,13 RON
(+0.18%)
BGN
2,43 RON
(-0.05%)
RUB
0,07 RON
(0%)
ZAR
0,29 RON
(+0.06%)
BRL
1,08 RON
(+0.04%)
CNY
0,63 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Leasing IFN acorda leasing imobiliar pe maxim 15 ani firmelor mici si mijlocii

0
 
BCR Leasing IFN acorda leasing imobiliar intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), cu un prag minim de 100.000 euro pentru valoarea finantata si o perioada contractuala de pâna la 15 ani. Potrivit unui comunicat al BCR Leasing, in cadrul campaniei „Afacerea ta merita un spatiu mai bun”, leasingul imobiliar pentru IMM-uri permite finantarea, in sistem leasing financiar clasic sau sale-and-lease-back, a constructiilor finalizate reprezentând imobile rezidentiale/apartamente, sedii sociale, hale de productie, hoteluri si pensiuni, cabinete medicale, centre comerciale, depozite, precum si a terenurilor intravilane.
 
„Intentia noastra este de a stimula influxul de inovatie si plus-valoare adus de IMM-uri in economia româneasca, prin construirea unor instrumente de finantare care sa contribuie la ameliorarea mediului financiar pentru IMM-uri. Pentru majoritatea IMM-urilor, resursele proprii reprezinta, inca, principala sursa de finantare iar noi ne-am propus sa le facilitam accesul la forme moderne de finantare a investitiilor”, a declarat Claudiu Emanuil Stanescu, directorul general BCR LIFN.
 
Avansul standard necesar accesarii acestui produs este de minim 10% din valoarea bunului fara TVA, iar dobânda este negociabila, in functie de performantele companiei si de volumul finantarii solicitate. Comisionul de management, platibil o singura data, este negociabil, incepe de la 1% si poate atinge maximum 3% din valoarea finantata. Valoarea reziduala este negociabila. Firmele aplicante pot obtine o oferta preliminara in maximum 48 de ore.

 
BCR Leasing IFN ofera, de asemenea, finantari in sistem sale-and-lease-back, cu avans zero si perioade contractuale intre 12 si 180 de luni. Ca si in cazul leasingului imobiliar clasic, clientul detine drepturile de utilizare asupra imobilului respectiv pe toata perioada contractului de leasing, dupa care redevine proprietar. Companiile beneficiaza de deductibilitatea platilor de leasing (amortizare, dobânda, asigurare, diferente de curs valutar), de esalonarea platilor TVA de-a lungul perioadei de leasing si de scutirea de la plata TVA in situatia in care imobilul este achizitionat de la o persoana fizica.
 
BCR Leasing IFN ofera, in prezent, trei tipuri de produse de leasing imobiliar: leasing financiar clasic (buy&lease), sale&lease back si leasing financiar cu finantare pe faze de executie a proiectului. În primele 6 luni ale anului, BCR Leasing IFN a finantat bunuri imobiliare in valoare de aproximativ 16 milioane euro. Valoarea totala a bunurilor finantate de companie in aceeasi perioada a fost de circa 291 milioane euro, reflectând un ritm de crestere cu peste 65% a vânzarilor companiei fata de perioada similara a anului trecut.
 
BCR Leasing IFN este prezenta pe piata româneasca din 2001, ca subsidiara a Bancii Comerciale Române, acum parte a grupului financiar central-european Erste. Potrivit comunicatului, BCR Leasing IFN si-a consolidat pozitia de leader pe piata nationala de leasing, detinând o cota de circa 10%.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.