MEF a programat un deficit bugetar de 2% din PIB in 2009

 
Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a programat, pentru 2009, un nivel al deficitului bugetar de 2% din Produsul Intern Brut, a declarat, pentru Radio România Actualitati, secretarul de stat in cadrul MEF, Doina Dascalu. „Chiar daca tinta de inflatie risca sa fie depasita, avem mecanisme de interventie. Inflatia actioneaza si pe partea de venituri si pe partea de cheltuieli.
 
Pe partea de venituri ne creeaza o baza mai larga de impozitare si ne aduce venituri mai mari, pe partea de cheltuieli trebuie sa vizam zonele care sunt afectate efectiv de inflatie, in asa fel incât pâna la urma putem ca acel factor, deci numai inflatia, sa fie armonizat si pe partea de venituri si de cheltuieli, sigur si prin alte mecanisme de interventie, in asa fel incât sa nu fie un factor de perturbare a deficitului in ultima instanta”, a afirmat Doina Dascalu.

 
Bugetul general consolidat a inregistrat, dupa primele 7 luni ale acestui an, un deficit de 0,64% din PIB, a declarat, recent, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. Pe primele 7 luni, veniturile bugetului general consolidat au totalizat 96,97 miliarde lei, iar cheltuielile s-au cifrat la 100,01 miliarde lei, deficitul bugetar fiind de 3,03 miliarde lei, a precizat Vosganian.
 
Bugetul general consolidat a consemnat un deficit de 1,18% din Produsul Intern Brut la sfârsitul primelor 6 luni din acest an, potrivit executiei bugetare publicata pe pagina de Internet a MEF. Valoarea soldului negativ a fost de 5,191 miliarde lei. Produsul Intern Brut in 2008 este estimat la 440 miliarde lei.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.