Rezervele valutare ale BNR au crescut cu 682 milioane euro in august

 
Rezervele valutare ale Bancii Nationale a României (BNR) se situau la finele lunii august 2008 la nivelul de 25,92 miliarde euro, in crestere cu 682 milioane euro fata de luna anterioara, informeaza BNR.
 

Cresterea a fost rezultatul urmatoarelor operatiuni: intrari de 1,864 miliared euro, reprezentând modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele si iesiri de 1,182 miliarde euro reprezentând modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobânzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, plati catre Comisia Europeana si altele.
 
Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, dar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a scazut la 1,893 miliarde euro, ceea ce face ca rezervele internationale ale României (valute plus aur) sa se situeze la 27,813 miliarde euro. Platile scadente in luna septembrie 2008 in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Economiei si Finantelor, insumeaza 76,57 milioane euro.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.