Brânza falsa in pizza si cheeseburger-ul din Olanda

 
Producatorii de pizza si cheeseburger din Olanda se folosesc deseori de brânza artificiala, asa numita brânza analoga, in produsele lor, mai ales datorita proprietatilor acesteia de a se topi usor, scrie ziarul olandez Telegraaf. Cele de mai sus au reiesit dintr-un sondaj efectuat de programul TV cu titlul Serviciul de Control al Calitatii (Keuringsdienst van Waarde), care va fi transmis joi seara. Programul evidentiaza faptul ca atât in cazul pizzei proaspete ca si la semipreparate sau produse congelate brânza autentica este inlocuita deseori de una falsa.
 
Cunoscatorii apreciaza ca 25 pâna la 40% din brânza folosita in compozitia pizzei, snack-urilor, pastelor sau semipreparatelor este falsa, relata ziarul olandez Algemeen Dagblad. Potrivit asociatiei consumatorilor este vorba aici despre inducere in eroare, reprezentantii asociatiei solicitând o ancheta din partea Autoritatii pentru Marfuri si Alimente.
 
Conform legii referitoare la marfuri, producatorul nu are dreptul sa trezeasca o impresie falsa in ce priveste continutul produsului, lucru care, in opinia celor de la asociatie, se intâmpla atunci când vinzi pizza cu brânza in proportie de 70% falsa. Producatorii declara folosirea imitatiei de brânza doar mascat, intre ingrediente fiind consemnate „uleiul de plante, amidonul si sarurile”, afirma un purtator de cuvânt al asociatiei consumatorilor.
Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.