EUR
4,76 RON
(-0.12%)
USD
4,21 RON
(0%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(-0.01%)
CAD
3,13 RON
(+0.18%)
BGN
2,43 RON
(-0.05%)
RUB
0,07 RON
(0%)
ZAR
0,29 RON
(+0.06%)
BRL
1,08 RON
(+0.04%)
CNY
0,63 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Datele personale a peste un milion de clienti ai unor banci, descoperite pe un calculator vândut pe eBay

0
 
Detaliile personale a peste un milion de clienti ai unor banci au fost gasite pe hard-ul unui computer vândut pe site-ul e-Bay pentru 35 de lire sterline, informeaza cotidianul britanic Daily Mail. Informatii importante despre clientii bancilor American Express, NatWest si Royal Bank of Scotland, care includeau adresele, telefoanele mobile, datele conturilor din banca, seria cardurilor, numele de fata al mamei clientilor si, in unele cazuri, semnaturile acestora, au fost descoperite de Andrew Chapman, un IT manager din Oxford, dupa ce si-a cumparat un calculator la mâna a doua.
 

Potrivit publicatiei britanice, datele ar fi reprezentat o reala comoara daca calculatorul ar fi fost achizitionat de un hot, deoarece acesta ar fi fost in posesia tuturor datelor necesare pentru a-si asuma identitatea unui client si a-i goli contul din banca. Stirea, venita la doar câteva zile dupa ce Ministerul de Interne britanic a admis ca a pierdut datele a 127.000 de infractori, va alimenta cu siguranta ingrijorarea publica despre cum autoritatile britanice si companiile pastreaza datele confidentiale ale cetatenilor.
 
Atât American Express cât si NatWest/RBS au sustinut ca trebuie sa evalueze mai intâi câti clienti au fost afectati inainte de a decide cum sa actioneze. Anul trecut, Autoritatea pentru Servicii Financiare a amendat compania Nationwide cu 980.000 de lire sterline dupa ce aceasta a pierdut un laptop continând date ale clientilor. Datele se aflau pe un computer folosit la arhiva companiei din Shoeburyness, Essex. Un fost angajat al companiei a vândut calculatorul pe eBay la inceputul acestei luni pentru suma de 35,88 de lire, uitând sa stearga datele din memoria interna.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.