EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

România, o destinatie turistica care merita descoperita

0
 
Desi reprezinta inca o pata alba pe harta turistica, tara dintre Carpati, Dunare si Marea Neagra asteapta vizitatorii cu o natura aproape virgina si cu diversitatea sa de etnii si culturi, scrie ziarul german Bild. Acolo unde mai inainte vreme contele Dracula strabatea cu trasura sa padurile nesfârsite ale Carpatilor din România, ai acum nevoie de un automobil robust pentru a putea traversa padurea si pistele accidentate acoperite cu pietris.
 
Dracula a devenit acum legenda, insa si azi se aud lupii urlând in plina noapte, la intrecere, mai ales ca padurile in mare parte neumblate reprezinta patria unora din cele mai numeroase populatii de lupi, ursi bruni si lincsi din intreaga Europa. Mai ales printre germani sunt din ce in ce mai multi aceia care descopera România ca pe o destinatie turistica avantajoasa, la care se adauga si posibilitatea vizitarii frumosului centru vechi al Sibiului sau al bisericilor fortificate sasesti.
 
Turistii din Germania reprezinta astfel cel mai numeros grup de vizitatori din România iar numarul lor este in crestere. În 2006, numarul turistilor germani in România a fost de 473.000, aproape de doua ori mai multi decât acum zece ani. „Cei mai multi dintre ei vin pe cont propriu”, afirma Ioana Nan, director al oficiului român pentru turism din Berlin. Delta Dunarii reprezinta unul din cele mai mari stufarisuri de pe intreaga planeta. Impresii despre viata simpla a românilor pot fi culese de turisti in zone precum Bucovina, unde se gasesc celebrele manastiri moldovenesti parte a patrimoniului UNESCO.

 
În cazul unei excursii de la manastire la manastire exista posibilitatea de a innopta ieftin in mici cabane de doua persoane, la fel ca multi români, dat fiind ca hotelurile sunt mai scumpe. Desigur, dusurile si toaleta sunt la comun. La manastirea Dragomirna convietuiesc 60 de calugarite, care se ocupa aici mai ales cu munci agricole. Ele au construit in fata zidurilor manastirii o casa de oaspeti, cu preturi modice. În fiecare an, pe malul Marii Negre sosesc zeci de mii de turisti, in majoritate in statiuni precum Eforie Nord sau Sud, Neptun, Olimp sau Mangalia, destinatii de vacanta cu hoteluri imense, care din anii 70 au oferte all inclusive avantajoase.
 
Cu toate acestea, coasta româneasca a Marii Negre are probleme din ce in ce mai mari in a face fata concurentei coastelor bulgaresti, mult mai bine amenajate, chiar si românii preferând sa mearga in concediu in tara vecina. La Costinesti, locul preferat al tineretului din România, intâlnesti pe lânga hip-hop fast food-uri, o atmosfera placuta si atitudini relaxate, aici venind mai ales acele familii tinere care vor sa petreaca un concediu ieftin.
 
Printre destinatiile turistice se afla si capitala, Bucuresti, desi la prima privire nu pare un loc prea imbietor. Pentru Bucuresti este nevoie cam de vreo doua zile. Pe vizitator il asteapta aici numeroase muzee, concerte precum si arhitectura erei socialiste, ca un fel de calatorie in timp. Pe ici pe colo se renoveaza, ceva ceva se mai misca si pe aici.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.