Cabanele de vânatoare din subordinea Romsilva nu vor fi privatizate

0
 
Cabanele de vânatoare din subordinea Regiei Nationale a Padurilor (RNP) Romsilva nu vor fi privatizate, a declarat miercuri (3 septembrie 2008) noul director general al regiei, Dorel Nicolae Oros. "Cabanele vor ramâne in structura regiei si cred ca este un lucru bun ca au fost scoase in circuitul turistic, cele care nu necesita administrare forestiera. În acest fel, pe lânga faptul ca vom câstiga prestigiu, vom câstiga si bani care ne vor ajuta sa dezvoltam acesta activitate", a mai spus Oros.
 
Romsilva administreaza 205 cabane de vânatoare din care 60 au fost deja introduse in circuitul turistic si beneficiaza de un sistem de rezervare on-line. În mai putin de o luna de la intrarea in functiune a sistemului informatic de rezervare (data de 1 mai – n.red) Romsilva a incasat peste 100.000 de euro din aceasta activitate, in conditiile in care in 2007 incasarile totale au fost de 250.000 de euro.
 
Romsilva a incheiat in acest an contracte de inchiriere cu 28 de agentii de turism pentru cele 60 de cabane proprii cu 300 locuri de cazare introduse in circuitul turistic. Conducerea Romsilva anunta recent ca intentioneaza ca in 2008 sa mai introduca inca 10 cabane in circuit. Numai in ultimii patru ani Romsilva a investit circa 8,2 milioane de lei pentru modernizarea cabanelor aflate in administrare.
 
Romsilva estima incasari de 900.000 de euro in 2008 din inchirierea cabanelor introduse in circuitul turistic, mai mult cu 650.000 de euro decât incasarile din 2007. Tarifele pentru o camera in cabanele RNP variaza intre 80-100 lei, in functiile de conditiile oferite.
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.