Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 7,4%, in primele 7 luni

 
Volumul cifrei de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a crescut cu 7,4% in primele 7 luni ale anului in curs, comparativ cu perioada similara din 2007, si cu 0,2% in iulie, fata de luna precedenta, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2008, cresterea cifrei de afaceri din industrie a fost sustinuta de industria energiei electrice si termice, gaze si apa (plus 28,3%) si industria prelucratoare (plus 5,3%), in timp ce industria extractiva a scazut cu 3,7%, cifrele fiind raportate la perioada similara din 2007.
 
Pe marile grupe industriale, comparativ cu primele sapte luni din 2007, in acelasi interval din 2008, cele mai mari cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria bunurilor de capital (plus 18,1%), industria energetica (plus 15,1%) si industria bunurilor intermediare (plus 6,1%). Industria bunurilor de uz curent a inregistrat o scadere cu 2,9%. Cifra de afaceri din industrie, in luna iulie 2008, comparativ cu luna precedenta, a fost mai mare pe total industrie cu 0,2%, sustinuta de cresterea din industria prelucratoare (plus 1%). Industria energiei electrice si termice, gaze si apa si industria extractiva au scazut cu 6,6%, respectiv 0,4%.

 
Pe marile grupe industriale, cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat, in iulie, fata de iunie, in industria bunurilor intermediare (plus 3,5%) si industria bunurilor de capital (plus 3,3%). Cele mai mari scaderi au fost in industria energetica (minus 5,8%) si industria bunurilor de uz curent (minus 4,8%). Comparativ cu cifra de afaceri din iulie 2007, in 2008 cifra de afaceri a crescut pe ansamblu cu 13,7%, fiind sustinuta de cresterile din industria energiei electrice si termice, gaze si apa (plus 19,5%), industria prelucratoare (plus 13,4%) si industria extractiva (plus 5%).
 
Pe marile grupe industriale, in intervalul analizat, cele mai mari cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria bunurilor de capital (plus 25,4%), industria bunurilor de folosinta indelungata (plus 22%), industria bunurilor intermediare (plus 13,6%).
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.