Preturile productiei industriale au crescut cu 1%, in iulie

 
Preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) au inregistrat o crestere cu 1% in luna iulie 2008 comparativ cu luna precedenta si cu 20,3% fata de iulie 2007, potrivit Institutului National de Statistica (INS). Pe sectoare de activitate, preturile produselor din industria extractiva au inregistrat o crestere cu 2,1%, iar cele din industria prelucratoare si energie electrica si termica, gaze si apa s-au majorat cu 0,7%, respectiv cu 2,7%.
 

Pe marile grupe industriale cresteri de preturi peste nivelul inregistrat pe total au avut produsele din industria energetica (1,5%) si industria bunurilor intermediare (1,1%). Cresteri de preturi sub nivelul inregistrat pe total au fost consemnate la produsele din industria bunurilor de uz curent (0,8%) si industria bunurilor de capital (0,5%). Scaderi de preturi s-au inregistrat la produsele din industria bunurilor de folosinta indelungata (-0,4%). Fata de luna iulie din anul 2007, cel mai dinamic sector a fost industria prelucratoare (cresteri de preturi de 23,2%).
 
Cresteri de preturi sub nivelul inregistrat pe total au fost in industria extractiva (16%) si energie electrica si termica, gaze si apa (5,5%). Pe marile grupe industriale cresteri semnificative de preturi se remarca la produsele industriei bunurilor intermediare (23,6%) si industriei energetice (22,5%). Cresteri de preturi sub nivelul inregistrat pe total au avut produsele din industria bunurilor de uz curent (17,1%), industria bunurilor de capital (13,7%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (11,6%).
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.