Salariile mari ale managerilor afecteaza loialitatea angajatilor

 
Managerii cu salarii exagerate golesc de motivatie angajatii obisnuiti, in acest fel disparând si loialitatea fata de companie, precum si sentimentul solidaritatii cu aceasta, afirma sefa sindicatelor olandeze cu ocazia deschiderii anului academic la Universitatea Libera din Amsterdam, scrie ziarul olandez Het Parool.
 
„De ce ar trebui voi, angajatii obisnuiti, sa fiti de acord cu o evolutie responsabila a politicii salariale atunci când vedeti pe manageri cum isi fac rost de bonusuri de mii sau chiar milioane de euro”, se intreba presedinta FNV (Federatie Nederlandse Vakbeweging – Confederatia Sindicatelor Olandeze, uniune sindicala formata in 1976 din sindicatele catolice NKV si cele social-democrate NVV, sindicatele protestante CNV refuzând sa devina parte a uniunii, n.red.), Agnes Jongerius luni, cu ocazia deschiderii anului universitar la Vrije Universiteit din Amsterdam.
 
„Desigur, aceasta se intâmpla in caz ca managerul respectiv nu are o viziune pe termen lung”, a adaugat ea. Jongerius cerea de aceea revenirea la etaloane umane. Conform acesteia, nu s-a acordat destula atentie anii trecuti, atunci când au fost introduse regulile pietei libere. Din acest motiv, persoanele din sectorul medical au preferat institutiile private de ingrijiri, date fiind câstigurile mai mari de acolo, afirma ea. Rezultatul a fost acela ca sectorul medical public se confrunta cu lipsa de personal si lacune in acordarea asistentei de sanatate.

 
Organizatiile sindicale nu o duc nici ele prea bine, recunoaste Jongerius. Grupul de membri FNV cu cresterea cea mai rapida il reprezinta astfel cei care lucreaza pe cont propriu (lucratori independenti, liber-profesionisti), un motiv important avansat de acestia pentru inceperea unei activitati pe cont propriu fiind acela ca se pot ocupa mai mult cu meseria proprie, afirma Jongerius.
 
Potrivit sefei sindicatelor, multe organizatii sindicale se afla intr-un proces de reorganizare, asa incât, in timp ce managerii de la vârf isi creeaza din ce in ce mai mult spatiu de manevra, angajatii sunt bombardati cu reglementari administrative, reguli de control si norme de prestatie, stilul de conducere fiind bazat pe suspiciune, spunea sefa FNV.
 
Jongerius afirma ca nu este partizanul ingerintei politicului in viata economica, insa acest lucru este necesar atunci când vine vorba despre participarea femeilor in birourile de conducere ale companiilor si ale institutiilor de crestere a copiilor sau invatamânt. Conform ei, alarmistii reprezinta probabil un exemplu extrem de lipsa a etalonului uman in cadrul organizatiilor sindicale.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.