113 firme au solicitat fonduri pentru implementarea standardelor internationale

 
Un numar de 113 firme au solicitat pâna joi (4 septembrie 2008) sprijin financiar pentru implementarea standardelor internationale, potrivit informatiilor publicate de Ministerul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL). Alocarea financiara pentru acest apel de proiecte este de 4,1 milioane euro, iar valoarea maxima a ajutorului financiar nerambursabil acordat pentru o firma este de 200.000 euro, echivalent in lei.
 

Sprijinul financiar nerambursabil se acorda pentru infiintarea, modernizarea si acreditarea laboratoarelor de incercari, pentru implementarea sau certificarea sistemului de management al calitatii, sistemelor de management al mediului, sau sistemului de management integrat calitate/mediu, precum si pentru etichetarea ecologica si certificarea proceselor, produselor si serviciilor. Intensitatea maxima a ajutorului financiar acordat in cadrul acestui apel este de 70% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului pentru microintreprinderi si intreprinderi mici si de 60% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectelor depuse de firmele mijlocii.
 
Beneficiarul ajutorului financiar trebuie sa dovedeasca o contributie de minim 30%, respectiv 40% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului. Contributia poate proveni din surse proprii sau atrase prin credit. Solicitantul nu trebuie sa isi desfasoare activitatea in sectoare precum pescuit si acvacultura, productie agricola primara, procesarea si comercializarea produselor agricole sau in sectorul carbonifer. În cazul acestui apel de proiecte se aplica procedura depunerii continue de solicitari, pâna la epuizarea bugetului alocat.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.