36 de firme participa la primul Târg de miere al Bucurestilor

 
36 de firme din România, Bulgaria, Turcia, Ucraina, Ungaria, Moldova, Serbia si Rusia, vor participa, in perioada 12-14 septembrie 2008, la primul Târg de miere al Bucurestilor, se arata intr-un comunicat al Asociatia Crescatorilor de Albine din România. Scopul principal al acestui târg este sa stimuleze consumul de miere si alte produse apicole. În România, consumul este cu mult sub media europeana, un român consumând circa 150-200 grame/persoane/an, fata de 1.500-2.000gr./pers/an in tarile nordice.
 

Pe platforma apicola din Bucuresti, vizitatorii au ocazia sa gaseasca cele mai diverse sortimente de miere româneasca si straina, polen, propolis, dar si suplimente nutritive, medicamente si produse cosmetice pe baza de produse apicole. Intrarea este libera, accesul fiind permis zilnic intre orele 9,00 – 18,00. Târgul este destinat in principal producatorilor apicoli, atât membri ai Asociatiei Crescatorilor de Albine din România cât si ai altor organizatii apicole, firme sau independenti. Din strainatate participa acelasi gen de apicultori provenind din toate categoriile de organizare sau independenti.
 
Pe lânga produsele apicole vor fi prezentate si echipamente pentru apicultori si in mod deosebit tratamente pentru sanatatea albinelor, România având o traditie si reputatie internationala in aceasta privinta. Deschiderea oficiala a Târgului are loc, in data de 12 septembrie 2008, in aula Institutului de Cercetari pentru Apicultura. În cele trei zile de târg vor fi distribuite gratuit pliculete cu miere, in principal copiilor. ÎIntreaga actiune este organizata de Fundatia Apimondia (FIITEA) si de Asociatia Crescatorilor de Albine din România.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.