ANL a finalizat peste 22.500 de locuinte in cei 10 ani de activitate

 
Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a finalizat, in cei 10 ani de activitate, 22.500 de apartamente si case construite fie pentru tineri fie pentru achizitionarea prin credit ipotecar, a declarat joi (4 septembrie 2008) directorul general al Agentiei, Gheorghe Popescu. "În cei 10 ani de la infiintare Agentia a finalizat 21.000 de locuinte in cadru programului de locuinte pentru tineri in regim de inchiriere, alte 2.500 de case si apartamente fiind deja predate clientilor in cadrul Programului de locuinte finantate prin credit ipotecar.
 
Aceste cifre demonstreaza ca cei 10 ani pe care institutia noastra i-a implinit au fost incununati de succes", a precizat oficialul. Acesta a mentionat ca, pâna la aceasta data, ANL a raportat aproximativ 33.000 de locuinte receptionate in executie sau in pregatire in cadrul programului de locuinte pentru tineri destinate inchirierii, alte 5.600 de locuinte fiind receptionate sau in curs de executie in cadrul proiectelor destinate tinerilor.
 

De asemenea, ANL a finalizat 200 de case, construite in cadrul unor programe – pilot in care s-a utilizat tehnologii noi. Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely a precizat ca Programul ANL va continua si in anii urmatori, cu atât mai mult cu cât Agentia poate fi finantata din achizitionarea locuintelor pentru tineri destinate inchirierii de catre beneficiari.
 
"Programul ANL este un succes al tuturor celor care au lucrat de-a lungul timpului si avem motive sa credem ca va continua cu succes, mai ales ca circa 70% din tinerii care au beneficiat de programul de locuinte in regim de chirie vor sa le si cumpere", a spus Laszlo Borbely. Ministrul a precizat ca din primele 2.500 de locuinte pe care Agentia le-a construit in regim de inchiriere pentru tineri peste 70% vor fi cumparate de beneficiari, ceea ce va aduce un câstig de circa 50 de milioane de euro pentru ANL, fonduri care vor fi utilizate pentru continuarea programului.
 
Prezent si el la aniversare, fostul ministrul al Transporturilor Constructiilor si Turismului, Radu Berceanu, a declarat ca spera ca programele ANL sa continue indiferent de coloratura politica a viitoarelor guverne. "Faptul ca Agentia a avut o activitate foarte buna in acesti ani demonstreaza ca aici s-au depus eforturi considerabile indiferent de apartenenta politica a celor care au condus ministerul sau chiar Agentia", a precizat Radu Berceanu.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.