Cifra de afaceri din comert a crescut cu peste 17% in primele 7 luni

 
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut cu 17,1% in primele sapte luni ale acestui an comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. În luna iulie 2008, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a crescut fata de luna precedenta cu 12,2% si fata de luna corespunzatoare a anului trecut cu 22,6%.
 
Cresterea volumului cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul din primele 7 luni ale lui 2008 provine atât din vânzarea de produse nealimentare, care a inregistrat o crestere de 19,7%, cât si din vânzarea de produse alimentare, bauturi si tutun, in crestere cu 14,2%. În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2008, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, a crescut cu 27%.
 

Volumul cifrei de afaceri la comertul cu autovehicule, motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea autovehiculelor a crescut cu 32,3%, iar la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule cu 19,1%. În ceea ce priveste serviciile de piata pentru populatie, volumul cifrei de afaceri a crescut cu 9,9%. Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in luna iulie 2008, comparativ cu luna precedenta, a scazut cu 2,7%.
 
În ceea ce priveste serviciile de piata pentru populatie, in luna iulie 2008 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a crescut cu 0,9%. Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, in luna iulie 2008, comparativ cu iulie 2007, a crescut cu 22,6%, crestere sustinuta atât de vânzarea de produse nealimentare, in crestere cu 22,8%, cât si de vânzarea de produse alimentare, bauturi si tutun, in crestere cu 22,4%.
 
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a inregistrat pe total o crestere cu 19,5%, sustinuta in principal de comertul cu autovehicule, motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea autovehiculelor, in crestere cu 21,2%. În luna iulie 2008, cifra de afaceri din activitatea de servicii de piata pentru populatie a fost cu 2,5% mai mare comparativ cu luna iulie 2007.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.