EUR
4,76 RON
(-0.12%)
USD
4,21 RON
(0%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(-0.01%)
CAD
3,13 RON
(+0.18%)
BGN
2,43 RON
(-0.05%)
RUB
0,07 RON
(0%)
ZAR
0,29 RON
(+0.06%)
BRL
1,08 RON
(+0.04%)
CNY
0,63 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Crestin-democratii germani il critica pe Schroeder pentru discursul sau prorus

0
 
Discursul prorus al fostului cancelar german Gerhard Schroeder a provocat un val de indignare, politicienii crestin-democrati acuzându-l de apararea unor interese personale de afaceri in dauna stabilitatii internationale si de faptul ca l-a bruscat prin acest discurs pe ministrul de externe, scrie ziarul Die Welt.
 
Politicianul Karl Theodor Freiherr zu Guttenberg (baron de Guttenberg), din partea CDU (crestin-democrati, partidul cancelarei Angela Merkel, aflat la guvernare in Germania), expert pe probleme de politica externa, a criticat dur discursul fostului cancelar Gerhard Schroeder (SPD – social-democrati), prin care acesta ia apararea Rusiei in conflictul din Georgia.
 

„Caracterul partizan al declaratiilor lui Schroeder este scandalos si indescriptibil”, a afirmat acesta in paginile ziarului „Passauer Neue Presse”. „Este din ce in ce mai putin clar daca ideile exprimate de Schroeder sunt dictate de grija pentru stabilitatea internationala sau de interesul personal de afaceri”, adauga Guttenberg, cu referire la calitatea lui Schroeder de membru in consiliul de administrare al consortiului Nord-Stream (consiliu de supraveghere al actionarilor, cum mai este denumit mult mai corect, membrii sai nefiind si membri ai board-ului de conducere), in fruntea caruia se afla concernul energetic rusesc Gazprom.
 
Guttenberg este de asemenea de parere ca discursul lui Schroeder a reprezentat o bruscare a prietenului sau de partid, Frank-Walter Steinmeier, actualul ministru de externe si fost sef de cabinet al lui Schroeder pe vremea când acesta era cancelar. Purtatorul de cuvânt pentru probleme de politica externa al CDU, Eckhard von Kleden, afirma la rândul sau ca discursul lui Schroeder reprezinta o distantare de propria politica guvernamentala si de Steinmeier, demonstrând cât de tare s-a indepartat fostul cancelar de consensul european.
 
Vicepresedintele fractiunii crestin-democrate din Bundestag (camera inferioara a parlamentului german), Andreas Schockenhoff (CDU), l-a acuzat si el pe Schroeder de a avea un „stil defectuos”.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.