Galaţi: Accident de muncă la ArcelorMittal

 
Un muncitor este în moarte clinică, iar un altul s-a ales cu răni la spate, în urma unui accident de muncă petrecut joi (4 septembrie 2008) la combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi.
Cei doi lucrau într-o echipă de zidari-şamotori la Furnalul 3 al combinatului, aflat în reparaţii capitale.
La un moment dat, o ţeavă cu o greutate de o tonă s-a desprins de pe un planşeu şi a căzut de la 30 metri peste cei doi muncitori.
 

Ştefan Popa, de 38 ani, a fost lovit în cap. Lovitura a fost atât de puternică, încât i-a sfărâmat casca de protecţie, bucăţi din aceasta pătrunzându-i în creier. Bărbatul a fost internat la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, unde se află în moarte clinică.
Al II-lea zidar, Constantin Angheluţă, de 39 ani, a fost lovit în spate, are numeroase contuzii la nivelul coloanei vertebrale şi a fost internat în stare de şoc la unitatea de primiri urgenţe.
 
Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Mihai Bucatanschi, a declarat că Ştefan Popa are şanse minime de supravieţuire, iar Constantin Angheluţă este în afară de orice pericol.
O comisie de specialişti în protecţia muncii a declanşat o anchetă în vederea elucidării cauzelor care au dus la producerea accidentului, urmând ca în cazul constatării decesului muncitorului aflat în moarte clinică, să participe la cercetări şi procurorii parchetului Galaţi.
Este cel de-al XIV-lea accident de muncă petrecut la AcelorMittal Galaţi de la începutul anului.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.