Traian Băsescu: Administraţiile locale trebuie ajutate de guvern

 
Preşedintele Traian Băsescu este nemulţumit de lipsa firmelor de construcţii în zonele afectate de inundaţii. Şeful statului a declarat joi (4 septembrie 2008) la Rădăuţi Prut, că responsabilitatea pentru acest lucru revine administraţiei centrale care a alocat doar 10.000 de lei pentru refacerea unei locuinţe.
 
"Toată lumea spune că avem constructori angajaţi, dar ei nu sunt. Sunt declaraţii pentru presă. Ei nu sunt şi nu sunt operaţionali. Va trebui pus piciorul în prag. Din acest punct de vedere, administraţiile locale sunt ţinute în chingi, pe care nu le pot depăşi. Trebuie ajutate de guvern", a afirmat Băsescu.

 
Şeful statului a rămas surprins că guvernul a redus, miercuri, prin hotărâre, nivelul ajutoarelor pentru familiile care construiesc casele în regie proprie.
"10.000 de lei categoric nu ajung. Ce m-a surprins a fost şi cealaltă eroare făcută. Dacă omul îşi construieşte în regie proprie casa, ajutorul se reduce de la 10.000 de lei la 6.000 de lei. Este o hotărâre luată ieri. Cu 6.000 de lei, cine poate construi o casă? Cred că lucrurile trebuie privite responsabil de cei care pot lua această decizie", a adăugat Traian Băsescu.
 
Şeful statului a cerut guvernului să impulsioneze lucrările în Suceava şi Botoşani, judeţe în care iarna vine mai devreme.
De la Rădăuţi Prut, Băsescu a plecat la Baranca – Hudeşti, localitate afectată, de asemenea, de inundaţiile din luna iulie.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.