Vaslui: IŞJ, acuzat de acordarea banilor pe criterii politice

 
Primarul oraşului Negreşti, Ioan Cozma (PD-L), a acţionat joi (4 septembrie 2008) în instanţă Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, susţinând că împarte pe criterii politice banii pentru investiţiile la şcolile din judeţ.
Ioan Cozma spune că pe data de 15 septembrie peste 250 de copii din Negreşti nu vor putea începe cursurile din cauză că lucrările la două şcoli au stagnat iar posibilitatea transportării copiilor în alte unităţi şcolare nu există.
 
"Situaţia este disperată, nu ştiu ce voi face cu copiii care trebuiau să înveţe la şcolile din Parpaniţa şi Valea Mare. Până acum, ei au învăţat în condiţii improprii, în sala unui liceu din Negreşti, care a fost însă dărâmată, în vederea reconstrucţiei. Am dat în judecată IŞJ pentru că nu alocă banii necesari finalizării construcţiei celor două şcoli. Am făcut în repetate rânduri adrese la toate instituţiile, dar se pare că doar instanţa poate rezolva situaţia. Nu e posibil să primească bani pentru şcoli doar primăriile conduse de primari PNL şi PSD", a declarat Cozma.

 
La rândul lor, constructorii care efectuează lucrări la cele două şcoli spun că au luat până acum credite şi nu mai fac faţă cu banii.
"Toate lucrările efectuate până acum s-au făcut cu bani de la bănci, dar nu mai avem ce face. Nu mai prezentăm credibilitate nici în faţa instituţiilor de credit, ca să putem continua lucrările. Am intrat în colaps", a afirmat constructorul Daniel Năstase.
De cealaltă parte, conducerea IŞJ spune că nu se pune problema alocării de bani pe criterii politice. Inspectorul general şcolar susţine chiar că oraşul Negreşti a primit bani, comparativ cu alte localităţi.
 
"A trimis hârtii că vrea diverse finanţări, diverse cereri a căror rezolvare nu este de competenţa noastră. Oraşul Negreşti a primit peste 3.000.000 de lei în ultimii trei ani, la o populaţie de sub 10.000. Banii nu vin când baţi din palme", a susţinut inspectorul general şcolar, Florin Ciurariu.
Acesta a precizat că a identificat un loc în care copiii ar putea învăţa şi a promis că le va pune la dispoziţie copiilor din Parpaniţa şi Valea Mare un microbuz şcolar.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.