Vladimir Putin, primul la „Bâlciul desertaciunilor”

1
 
Premierul rus Vladimir Putin este „cel mai influent om al planetei”, potrivit revistei Vanity Fair. Chiar daca nu mai detine functia de presedinte al Rusiei, Putin a ramas adevaratul stapân al acestei tari, ale carei rezerve energetice gigantice si putere militara renascuta ar putea da in continuare tonul in politica mondiala, considera jurnalistii americani.
 
Este pentru prima data când Putin apare in topul Vanity Fair al somitatilor care pot schimba lumea dupa bunul lor plac. Revista in care va fi publicat acest top va aparea la inceputul lui octombrie, precizeaza cotidianul rus Gazeta. Jurnalistii de la Vanity Fair isi motiveaza decizia de a-l plasa pe premierul rus pe primul loc in acest top prin faptul ca, anul acesta, granzii economiei mondiale si-au cedat, in fata a tot felul de crize internationale, pozitiile.
 
Pe acest fond, Putin face in mod net o figura aparte, iar in mâinile sale se afla si soarta Rusiei, si „resursele energetice rusesti care inspira teama”. Putin l-a inlaturat de pe primul loc pe magnatul media Rupert Murdoch, proprietarul influentului News Corporation. În topul din acest an, lui Murdoch i-a revenit locul doi. De asemenea, Putin l-a devansat pe un alt rus, adevarat unul cu cetatenie americana: cofondatorul Google, Serghei Brin.
 
Internet-gigantul „stârneste adesea ironii, fiind considerat prea influent, insa in orice caz Google nu a cotropit Georgia”, ironizeaza Vanity Fair, punându-i pe Brin si partenerii sai, Larry Page si Eric Schmidt, pe locul trei in acest top.
În pofida faptului ca includerea unui nou personaj pe lista Vanity Fair este conditionata, de obicei, de „bogatie si influenta”, precum si de „factori insesizabili” precum „viziunea globala”, „filantropia” si enigmaticul „x-factor”, aparitia premierului Putin pe cea mai inalta treapta a podiumului se explica foarte simplu: chiar daca Putin si-a predat functiile de presedinte lui Medvedev, el continua sa fie liderul de-facto al celei mai mari tari din lume, jucând acelasi rol ca si in urma cu 8 ani.
 
Vanity Fair subliniaza ca Putin se bucura de o popularitate fenomenala in Rusia si explica acest lucru prin faptul ca, in ultimii ani, economia rusa a cunoscut o relansare spectaculoasa si prin eforturile personale ale premierului rus de a-i oferi din nou Rusiei „forte militare viabile, mândria si influenta pe plan international”.
 
Totodata, Vanity Fair subliniaza ca Putin este criticat pentru abateri de la calea democratiei si libertatii de exprimare, pentru controlul asupra mass-media, pentru faptul ca isi arunca in puscarii adversarii politici si pentru ca l-a numit in functia de presedinte al tarii pe protejatul sau Medvedev, confirmat ulterior in cadrul unor alegeri falsificate.
 
Totusi, nu este pentru prima data când Putin se plaseaza in fruntea unui top asemanator. Anul trecut, Vladimir Putin a fost declarat cel mai influent om al planetei de revista americana Time. În afara de aceasta, meritele premierului rus sunt recunoscute nu doar de presa, ci si de sefii de state. Astfel, in septembrie 2006, presedintele francez de atunci, Jacques Chirac, l-a decorat pe Vladimir Putin cu Marea Cruce a Legiunii de Onoare, iar in 2007 presedintele Putin a primit doua ordine supreme din partea a doua monarhii arabe.
 
Putin este apreciat si in patrie. În decembrie 2007, el a fost numit „Omul anului” de influenta publicatie Expert, iar ultimul numarul al revistei Sex and the City, ce apare in Rusia, l-a plasat pe locul doi in topul celor mai sexy politicieni rusi. „Femeile nu ascund nici macar sotilor lor faptul ca Putin le apare in vise erotice. Premierul arata sexy in special imbracat in chimono pe un tatami, in echipament de schi pe vârful unui munte si in timpul conferintelor in direct cu telespectatorii”, precizeaza autorii „topului sexy”, in fruntea caruia se afla politicianul rus de opozitie si fostul vicepremier Boris Nemtov.
loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. alin geacar spune

    vladimir putin are meritul de a fi readus Rusiei respectul si mandria de a fi rusnac.. bv , in timp ce noi continuam sa ne vindem tot ce reprezinta valoare nationala

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.