Botoşani: Investiţie pusă în funcţiune de E.ON Moldova Distribuţie

 
Compania furnizoare de energie electrică E.ON Moldova Distribuţie a finalizat vineri (5 septembrie 2008) lucrările de modernizare a unei staţii de transformare de 110 KV în municipiul Botoşani. Investiţia, realizată în baza unui plan de modernizare a reţelelor de distribuţie, a costat 1,65 milioane de lei şi a fost suportată din bugetul societăţii.
"Pentru clienţii noştri, finalitatea acestor lucrări este creşterea siguranţei în alimentare şi reducerea numărului şi duratei întreruperilor în alimentarea cu energie electrică. Pentru angajaţii noştri, care deservesc noile echipamente, oferă un grad crescut de siguranţă în exploatare", a afirmat purtătorul de cuvânt al E.ON Moldova Distribuţie, Sorin Munteanu.

 
Echipamentele montate în staţia de transformare sunt de ultimă generaţie, la nivelul celor utilizate în staţiile de transformare din ţările puternic dezvoltate, având un grad înalt de fiabilitate. Practic, releele clasice au fost înlocuite cu terminale numerice, cu posibilitatea de a fi integrate într-un sistem automat de conducere la nivelul E.ON Moldova Distribuţie.
Staţia de transformare care a fost modernizată asigură alimentarea cu energie electrică a zonei industriale a municipiului Botoşani. În acelaşi timp, ea preia în sistemul energetic naţional energia electrică produsă în cogenerare de societatea de termoficare din Botoşani.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.