Încercând sa scape de poluare, SUA ar putea incepe sa scape de imigranti

 
Cercetatori din cadrul Centrului pentru studii privind problema imigratiei (Center for Immigration Studies) au ajuns la concluzia ca sunt capabili sa salveze lumea de incalzirea globala. Potrivit specialistilor acestui centru, o noua metoda de lupta pentru mentinerea stratului de ozon ar putea fi diminuarea drastica a fluxului de imigranti catre SUA. Se subliniaza ca nivelul de consum al cetatenilor SUA este unul dintre cele mai ridicate din lume. La acest lucru contribuie o oarecare risipa in ceea ce priveste utilizarea transportului si a aparatelor de uz casnic, care elimina in atmosfera o cantitate impresionanta de gaze toxice.
 
Cetatenii unor tari mai sarace nu au posibilitatea financiara de a „contribui” intr-o masura atât de mare la crearea efectului de sera. Însa, atunci când se muta cu traiul in SUA, ei incep sa duca acelasi mod de viata ca si americanii, iar acest lucru contribuie la majorarea emisiilor de gaze toxice, precizeaza cotidianul rus Utro. Potrivit Ministerului Energeticii al SUA, in anul 2005 un singur locuitor al SUA arunca in atmosfera 20,14 tone metrice de bioxid de carbon, un locuitor al Federatiei Ruse – 11,88 de tone metrice, iar un brazilian – doar 1,95 de tone.
 

În medie, fenomenul imigratiei in SUA duce la o majorare de patru ori a emisiilor de bioxid de carbon pe cap de locuitor. Daca cetatenii straini nu s-ar muta cu traiul in SUA, atunci volumul de gaze toxice pe care acestia le-ar emite impreuna in atmosfera ar fi cu 482 de milioane de tone mai mic. De asemenea, Center for Immigration Studies dezvaluie ca fiecare imigrant produce cu 18% mai putin bioxid de carbon decât un american, nascut pe teritoriul SUA. Totusi, imigrantii legali, care sunt mai numerosi si mai bogati, dauneaza planetei mai mult decât imigrantii ilegali: pe seama celor dintâi revin 83% din toate emisiile produse de imigranti.
 
Cercetatorii de la Center for Immigration Studies se plâng de faptul ca, odata stabiliti in SUA, imigrantii „produc” anual câte 637 de milioane de tone de bioxid de carbon, cantitate egala cu cea din Marea Britanie si Suedia luate impreuna. Dorind sa sublinieze necesitatea de a inaspri politica privind imigratia din SUA, reprezentantii Center for Immigration Studies au creat chiar crearea unui stat imaginar, unde i-au trimis pe toti imigrantii din SUA.
 
Un asemenea stat s-ar situa, potrivit afirmatiilor cercetatorilor americani, pe locul zece in intreaga lume in ceea ce priveste emisiile de bioxid de carbon. Potrivit estimarilor Center for Immigration Studies, daca politica privind imigratia nu va fi schimbata, atunci in urmatorii 20 de ani in SUA vor imigra alte 30 de milioane de persoane.
Citește și
1 Comentariu
  1. ion cameron spune

    Aiurea: imigratia a dus America unde este acum!
    Fara forta de munca in crestere vor fi depasiti de CHINA si mai repede decat se prevede!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.