Personalul de pe ambulantele din Amsterdam s-a saturat sa mai fie agresat

 
Personalul de pe ambulantele apartinând VZA (Verenigd Ziekenvervoer Amsterdam – Serviciile Reunite de Transport Bolnavi Amsterdam) cere primarului Amsterdamului, Job Cohen, ca acesta sa vina joi cu propuneri concrete pentru a pune capat violentelor la care este supus personalul de pe salvarile din capitala olandeza, scrie ziarul olandez Het Parool. Angajatii de la sediul principal din Amsterdam al VZA au intrerupt miercuri lucrul pret de patru ore, pentru a se sfatui ce masuri sa ia dupa un nou incident violent in care a fost implicat personalul de pe o salvare.
 
A fost vorba despre 16 membri ai serviciilor de ambulanta, jumatate din personalul de ambulanta disponibil pe perioada noptii in Amsterdam. Dupa o bataie cu cutitele care a avut loc miercuri in districtul Amsterdam-West, in jurul orei sase, mai multi dintre cei aflati in preajma au proferat „amenintari serioase cu moartea” la adresa lucratorilor de pe ambulanta, care ajutau victima. Conform unor informatii, atât „actul medical cât si personalul de pe salvare s-au aflat intr-un pericol serios”. Între timp, echipa de noapte a reluat lucrul, dar personalul va intrerupe din nou lucrul joi seara in cazul in care nu se va ajunge la vreun rezultat din discutiile cu conducerea orasului.
 
„Înca nu a explodat vreo bomba, dar ea ticaie deja”, spunea un reprezentant al VZA, iar in acest caz nu doar personalul de pe ambulantele din Amsterdam dar si cel din zonele invecinate capitalei, ca Purmerend sau Zaandam, va intrerupe lucrul. În iulie 2006, primarul Cohen arata el insusi ca violenta la adresa personalului de pe salvari este „inacceptabila” si ca este „important sa se ia masuri pentru stoparea agresiunii si violentei contra functionarilor publici”. Cuvinte mari, afirma un purtator de cuvânt al VZA, care nu au fost urmate de fapte concrete.
 
Purtatorul de cuvânt considera ca ar fi benefic daca si autoritatile statului ar veni cu niste masuri concrete, cu atât mai mult, spune el, cu cât problema violentei la adresa personalului de pe salvare nu se limiteaza la Amsterdam, ea fiind prezenta si in Sneek (oras din provincia Friesland, in nordul Olandei) sau in provincia Zeeland (sud-vest). Miercuri seara, politia din Amsterdam a propus celor de pe ambulantele VZA sa trimita o masina de politie pentru a-i insoti, insa cei de la serviciul de ambulanta au multumit pentru oferta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.