Preturile apartamentelor vechi vor continua sa scada

 
Preturile apartamentelor vechi continua sa scada pe fondul cresterii numarului ofertelor de imobile scoase la vânzare, se arata intr-un raport de monitorizare al site-ului anunturiparticulari.ro. În luna august a acestui an, ofertele de astfel de apartamente s-au majorat cu aproape 35% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2007. „Daca in primele 8 luni ale lui 2007 au fost oferite la vânzare aproape 20.000 de apartamente, in aceeasi perioada a anului 2008, numarul acestora a crescut la 26.886 de apartamente”, potrivit datelor anunturiparticulari.ro.
 
În 2007, numarul de oferte a crescut cu circa 39% din ianuarie pâna in august pe segmentul de garsoniere si apartamente cu doua camere. Trendul crescator s-a pastrat si in 2008, avansul fiind de 40% din ianuarie si pâna in prezent. „Aceasta arata tendinta proprietarilor de a scoate la vânzare apartamentele in conditiile in care a devenit din ce in ce mai grea vânzarea unei proprietati. De la inceputul lui 2008, preturile apartamentelor vechi au scazut in medie cu pâna la 8%. Estimam ca pâna la sfârsitul anului 2008 preturile vor continua sa scada in acelasi ritm, fapt care marcheaza o normalizare a pietei apartamentelor vechi din Bucuresti”, potrivit sursei citate.
 

În 2008 preturile au scazut cu valori cuprinse intre 3 si 8%. Astfel, pretul mediu al garsonierelor a scazut cu 3%, cel al apartamentelor de doua camere cu peste 7%, iar cel al apartamentelor cu trei camere cu aproape 8%. Preturile apartamentelor cu patru camere au crescut cu 5%, dar situatia lor este una atipica, având in vedere ca oferta este foarte redusa, ceea ce face ca valorile de vânzare sa varieze foarte mult de la o luna la alta. De altfel, in ultimele luni acest segment a inregistrat cea mai mare fluctuatie comparativ cu apartamentele de 2 si 3 camere.
 
Cei care au investit in apartamente vechi in primele luni din 2007 vor inregistra profit la vânzare acum, in timp ce persoanele care au cumparat spre sfârsitul lui 2007 ar pierde la revânzare, se precizeaza in raport. În conditiile in bancile nu vor gasi solutii sa evite restrictiile de creditare care le-au fost impuse, lipsa finantarilor din piata va determina o diminuare a numarului de tranzactii, ceea ce va duce si la o scadere lenta dar sigura a preturilor apartamentelor.
 
AnunturiParticulari a fost lansat in anul 2001 si monitorizeaza toate anunturile imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe Internet. AnunturiParticulari este folosit in prezent de peste 700 de agentii imobiliare din Bucuresti. Datele sunt monitorizate si prelucrate de agentie.net, prin serviciul sau de monitorizare a anunturilor imobiliare.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.