Producţia industrială a crescut cu 5,8% în primele 7 luni

 
Producţia industrială a crescut cu 5,8% în primele 7 luni din 2008, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor comunicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).
În luna iulie 2008, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 1,4% şi a crescut faţă de perioada similară a anului precedent cu 5,1%.
Creşterea producţiei industriale din primele 7 luni ale anului a fost susţinută de industria prelucrătoare, care a crescut cu 6,4% şi de energia electrică şi termică, gaze şi apă, în creştere cu 6,5%. Industria extractivă a scăzut cu 0,8%.
 
Pe marile grupe industriale, s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor de capital, cu 12,5%, în industria bunurilor de uz curent, cu 9,2%, în industria bunurilor intermediare, cu 2,6%, în industria energetică, cu 1,7% şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată, cu 0,2%.
Scăderea cu 1,4% a producţiei industriale din luna iulie 2008 comparativ cu luna precedentă a fost cauzată de scăderea industriei prelucrătoare, cu 2,8%. Industria extractivă şi energia electrică şi termică, gaze şi apă au crescut cu 4,3%, respectiv cu 14,3%.

 
Pe marile grupe industriale s-au înregistrat scăderi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată, cu 10,6%, în industria bunurilor de uz curent, cu 3,9%, în industria bunurilor de capital, cu 1,7% şi în industria bunurilor intermediare, cu 0,1%. Industria energetică a crescut cu 5,1%.
Creşterea cu 5,1% din luna iulie 2008 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut a fost susţinută de toate cele trei sectoare industriale. Industria extractivă a crescut cu 8,4%, industria prelucrătoare, cu 4,8% şi energia electrică şi termică, gaze şi apă, cu 4,2%.
 
Industria bunurilor de capital a crescut cu 14,7%, industria bunurilor de folosinţă îndelungată, cu 9,7%, industria bunurilor de uz curent, cu 4,9%, industria bunurilor intermediare, cu 1,8% şi industria energetică, cu 1,5%.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.