Trei zone din Pacific ar putea deveni rezervatie

 
Presedintele George Bush este pe punctul de a infirma renumele sau de unul dintre cei mai putini prietenosi fata de mediu locatari de la Casa Alba, prin ideea de a proteja trei zone din Oceanul Pacific, noteaza cotidianul american The Washington Times. Luna trecuta, intr-un memo, Bush cerut administratiei sale sa dezvolte un plan pentru crearea unor rezervatii naturale in apele din jurul insulelor Mariane de Nord, ale teritoriului Samoa Americana si ale unor insule din centrul Pacificului.
 

Aceste insule izolate sunt gazda a nenumarate specii de pesti si de plante, de specii rare de broasca testoasa si recife. Daca apele din jurul acestor insule ar fi protejate la limita maxima – o suprafata de 200 de mile – rezervatia ar atinge in total 900.000 de mile patrate, o suprafata mai mare decât Mexicul. Potrivit publicatiei americane, nu este prima actiune a lui Bush de acest fel. În iunie 2006, pe fondul unor critici puternice fata de unele interese comerciale privind pescuitul, presedintele a creat rezervatia Papahanaumokuakea Marine National Monument din Hawai, o zona de 140.000 de mile patrate, interzisa pescarilor.
 
Actiunea s-a bucurat de recunoasterea larga, mai putin a Western Pacific Regional Fishery Management Council (Wespac), una din cele opt agentii federale, care desi are ca sarcina protejarea faunei marine, este notorie printre grupurile ecologiste, pentru faptul ca permite in mod nechibzuit pescuitul in scopuri comericiale.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.