Aerostar Bacau plateste un dividend de 0,065 lei pe actiune pentru 2007

 
Compania Aerostar Bacau va plati un dividend brut pentru anul 2007 de 0,065 lei pe actiune, pentru actionarii inregistrati in Registrul Actionarilor la data de 30 aprilie 2008, informeaza un raport al companiei remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Impozitul pentru dividende va fi calculat si retinut de Aerostar si varsat la bugetul de stat, iar plata dividendelor nete se va efectua catre actionari pâna la data de 10 octombrie 2008. Pentru actionarii persoane juridice, plata dividendelor nete se va efectua prin transfer bancar in contul bancar comunicat, iar pentru actionarii persoane fizice care in prezent sunt si angajati ai societatii plata dividendelor nete se va efectua in contul bancar personal al acestora inregistrat la societate.
 
Pentru ceilalti actionari ai societatii, persoane fizice, plata dividendelor nete se va efectua prin mandate postale, prin Compania Nationala „Posta Româna”. Compania Aerostar a inregistrat, in primul semestru al acestui an, un profit net de 918.236 lei, de circa trei ori mai mic fata de cel obtinut in perioada similara din 2007, conform raportarii financiare transmise Bursei de Valori Bucuresti. Veniturile societatii au totalizat 81,705 milioane lei, depasindu-le cu 16,58 milioane lei pe cele din primul semestru din 2007, iar cheltuielile s-au ridicat la 80,554 milioane lei (minus 18,26 milioane lei). Cifra de afaceri s-a situat, in primele 6 luni, la 65,365 milioane lei, fata de 52,175 milioane lei in perioada similara din 2007.
 
La 30 iunie, Aerostar avea de achitat, intr-un an, datorii de 28,784 milioane lei si intr-o perioada mai mare de un an de peste 962.302 lei. SC Aerostar Bacau are o traditie de 54 de ani – la 17 aprilie 1953 a fost infiintat „Atelierul Central de Aviatie” sau Întreprinderea Economica „Uzina de Reparatii Avioane”. În forma de organizare de astazi Aerostar functioneaza din anul 1991. Obiectul principal de activitate consta in constructii si reparatii de aeronave si nave, iar o alta activitate traditionala este cea de fabricare de recipienti metalici, butelii de aragaz. Serviciile furnizate in domeniul reparatiilor, intretinerii si modernizarii de avioane sunt destinate atât pietei din domeniul apararii cât si celei civile. Principalul client pe piata interna este Ministerul Apararii, iar din categoria beneficiarilor externi fac parte marile companii de aviatie, operatorii aerieni, ministerele apararii din diverse tari etc. Marca Aerostar este prezenta pe piete militare si civile din Europa, Asia, America si Orientul Mijlociu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.