Botoşani: Primăria Rădăuţi Prut, transformată în vamă

 
Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Botoşani vor propune Guvernului transformarea sediului Primăriei din comuna Rădăuţi Prut în vamă
Prefectul judeţului Botoşani, Gheorghe Sorescu a declarat vineri (5 septembrie 2008) că actuala clădire în care funcţionează în prezent Primăria ar putea fi cumpărată de stat, în condiţiile în care localitatea, grav afectată de inundaţiile de la sfârşitul lunii iulie, va fi strămutată.
 

"Centrul satului se va muta şi vom lua în calcul şi mutarea sediului Primăriei. Deschiderea unei vămi în actuala Primărie este o soluţie economică, care ar putea îmbunătăţi situaţia din zonă", a afirmat Sorescu, care susţine că administraţia din Rădăuţi Prut ar urma să primească circa 1,5 milioane de lei pentru construirea unui nou sediu al Primăriei.
 
Măsura ar putea fi luată în contextul în 144 de case situate în vatra satului Rădăuţi Prut vor fi strămutate, urmând a fi reconstruite la periferia localităţii.
Construirea unui punct vamal se impune după ce între Rădăuţi Prut şi Lipcani (Republica Moldova) a fost construit un pod, pentru care Uniunea Europeană a alocat peste trei milioane de euro, ţinând cont că partea moldoveană şi-a construit deja vama.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.