„Cotnari” SA şi-a majorat cifra de afaceri

 
Societatea viniviticolă Cotnari a realizat în primele 8 luni ale anului o creştere a numărului de sticle vândute şi a cifrei de afaceri.
Directorul executiv al societăţii viniviticole Cotnari SA, Constantin Derleanu, a declarat vineri (5 septembrie 2008) că numărul de sticle vândute a crescut în primele 8 luni cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, cifra de afaceri s-a majorat cu peste 20% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2007, urmând ca până la finele anului să ajungă la peste 30 milioane euro.
Directorul Cotnari SA afirmă că cifra de afaceri este realizată doar din comercializarea vinurilor albe, DOC, îmbuteliate.

 
Suprafaţa pe rod a fost anul trecut de 1.190 hectare de culturi de viţă-de-vie, de pe care s-a obţinut o producţie totală de 9.850 tone struguri.
În acest an, compania Cotnari are pe rod 1.250 hectare, de pe care se estimează o producţie de 11.500 tone struguri. Producţia de vin pentru 2008 va fi de aproximativ 76.500 hectolitri – tot fiind DOC.
În podgoria Cotnari SA sunt cultivate doar soiuri pur româneşti, precum Frâncuşa, Feteasca albă, Tămâioasa românească şi Grasa de Cotnari.
Constantin Deleanu a precizat că în acest an compania pe care o reprezintă investeşte peste 10 milioane de euro pentru modernizarea capacităţilor de decantare şi depozitare şi înfiinţarea de noi plantaţii.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.