E.ON Moldova Distributie a investit peste 1,6 milioane lei intr-o statie de transformare la Botosani

 
Compania furnizoare de energie electrica E.ON Moldova Distributie a finalizat vineri (5 septembrie 2008) lucrarile de modernizare a unei statii de transformare de 110 KV in municipiul Botosani. Investitia, realizata in baza unui plan de modernizare a retelelor de distributie, a costat 1,65 milioane de lei si a fost suportata din bugetul societatii. "Pentru clientii nostri, finalitatea acestor lucrari este cresterea sigurantei in alimentare si reducerea numarului si duratei intreruperilor in alimentarea cu energie electrica.
 
Pentru angajatii nostri, care deservesc noile echipamente, ofera un grad crescut de siguranta in exploatare", a afirmat purtatorul de cuvânt al E.ON Moldova Distributie, Sorin Munteanu. Echipamentele montate in statia de transformare sunt de ultima generatie, la nivelul celor utilizate in statiile de transformare din tarile puternic dezvoltate, având un grad inalt de fiabilitate.
 
Practic, releele clasice au fost inlocuite cu terminale numerice, cu posibilitatea de a fi integrate intr-un sistem automat de conducere la nivelul E.ON Moldova Distributie. Statia de transformare care a fost modernizata asigura alimentarea cu energie electrica a zonei industriale a municipiului Botosani. În acelasi timp, ea preia in sistemul energetic national energia electrica produsa in cogenerare de societatea de termoficare din Botosani.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.