Indicii lucrarilor de constructii, mai mari cu 32,3% in primele 7 luni

 
Indicii lucrarilor de constructii au crescut in termeni reali cu 32,3%, in primele 7 luni, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, iar in iulie acestia au fost mai mari cu 4,4% fata de luna precedenta, potrivit datelor furnizate vineri (5 septembrie 2008) de Institutul National de Statistica (INS). În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2008, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, cresterea indicilor lucrarilor de constructii s-a evidentiat la toate tipurile de constructii, precum cladiri nerezidentiale (plus 34,3%), cladiri rezidentiale (plus 33,3%) si constructii ingineresti (plus 31,2%).
 

Pe elemente de structura, s-au inregistrat cresteri la toate componentele astfel: lucrarile de intretinere si reparatii curente (plus 32,8%), lucrarile de constructii noi (plus 32,6%) si lucrarile de reparatii capitale (plus 30,4%). Indicii lucrarilor de constructii in luna iulie 2008, comparativ cu luna precedenta, au crescut pe total cu 4,4. Lucrarile de constructii executate la cladirile rezidentiale au inregistrat o crestere cu 44,4%. Scaderi s-au inregistrat la lucrarile executate la cladirile nerezidentiale si la constructiile ingineresti cu 4,3%, respectiv 0,5%.
 
Pe elemente de structura, indicii lucrarilor de constructii au crescut astfel: lucrarile de reparatii capitale (plus 20,2%) si lucrarile de constructii noi (plus 8,9%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente au scazut cu 13,9%. Comparând indicii lucrarilor de constructii inregistrati in luna iulie 2008 cu cei din iulie 2007, se observa o crestere in termeni reali cu 29,2%. Pe tipuri de constructii, indicii lucrarilor de constructii au crescut astfel: cladiri rezidentiale (plus 30,4%), constructii ingineresti (plus 29%) si cladiri nerezidentiale (plus 28,6%). Pe elemente de structura, indicii lucrarilor de constructii au crescut astfel: lucrarile de intretinere si reparatii curente (plus 31,7%), lucrarile de reparatii capitale (plus 30,1%) si lucrarile de constructii noi (plus 28%).
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.