Mai multi investitori sunt interesati de Aeroportul International din Arad

 
Mai multe societati private din domeniul aeroportuar sunt interesate sa investeasca in Aeroportul International din Arad, a declarat vineri (5 septembrie 2008) directorul aeroportului Dan Balacel. El a precizat ca a purtat discutii pe aceasta tema cu reprezentantii mai multor societati de profil si si-a manifestat speranta ca ele se vor concretiza intr-un viitor cât mai apropiat. De altfel, ideea a fost exprimata in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei Aeroporturilor din România (AAR), care a avut loc, in zilele de 4 si 5 septembrie, la Cluj-Napoca.
 
Cu acest prilej au fost abordate o serie de probleme legate de strategia de dezvoltare a aviatiei civile la nivel national, de siguranta pe aeroporturile civile, de evolutia traficului aerian si despre strategia de dezvoltare a aviatiei civile din România. La eveniment, Aradul a fost reprezentat de vicepresedintele Consiliului Judetean Iosif Matula si de directorul Aeroportului din localitate Dan Balacel. Vicepresedintele Consiliului Judetean a subliniat necesitatea construirii unei noi aerogari in Arad, pentru ca si aeroportul din localitate sa corespunda cerintelor europene.

 
La reuniunea de la Cluj-Napoca au participat, in calitate de invitati, reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, presedintii Consiliilor Judetene care au in subordine aeroporturi, reprezentanti ai organizatiei Consiliului International al Aeroporturilor pe Europa (ACI Europe), reprezentantii Autoritatii Aeronautice Civile din România, ai Administratiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian, directori generali ai aeroporturilor din România, agenti economici cu activitate in domeniul aeroportuar, reprezentanti ai Autoritatii Nationale Vamale, ai Politiei de Frontiera, ai Serviciului Român de Informatii, ai Federatiei Sindicatelor Aeroportuare din România.
 
Asociatia Aeroporturilor din România a fost infiintata in 1999, Aradul fiind unul dintre membrii fondatori. Asociatia reuneste aeroporturile din România, precum si membrii asociati care au activitati conexe: companii aeriene, societati de proiectare si constructii, furnizori de produse si servicii sau alte activitati non-aeronautice.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.