Vaslui: A debutat Expo Zoo Agroind

 
Cea de a XI-a ediţie a Expo Zoo Agroind a debutat vineri (5 septembrie 2008) la Vaslui.
Expoziţia pentru Zootehnie, Tehnică Agricolă şi Industrie Alimentară este organizată de Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Vaslui, Oficiul pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie şi Asociaţia Crescătorilor de Animale Bârlad şi a fost deschisă în prezenţa secretarului general din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Sorin Chelmu şi a oficialităţilor locale vasluiene.
 
"În contextul obiectivului României de creştere a competitivităţii sectorului agro-alimentar, înscriem ediţia din acest an pe teme de actualitate: tehnologizarea şi modernizarea fermelor, creşterea de bovine pentru carne – ca alternativă la cota de lapte şi afacere de perspectivă, procesarea şi marketingul produselor agricole", a declarat directorul DADR Vaslui, Iulian Vasile.
Secretarul general în MADR, originar din Vaslui, a ţinut să îi felicite pe participanţii la expoziţie, producători agricole din toate judeţele Moldovei.

 
"Expoziţia a devenit una cu tradiţie. Expo Zoo Agroind reprezintă o oportunitate pentru producătorii agricoli. Sperăm ca şi anul acesta, aşa cum s-a întâmplat după toate ediţiile, să se nască parteneriate între investitorii din agricultură, în vederea dezvoltării acestui sector", a declarat Sorin Chelmu.
Prezent la deschiderea expoziţiei, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Vasile Mihalachi, inginer agronom de profesie, a profitat de prezenţa oficialului din minister şi a vorbit despre necesitatea acordării unui sprijin real pentru producătorii agricoli.
 
"Am lucrat peste 25 de ani în agricultură şi sunt în măsură să spun că acest sector se confruntă cu probleme deosebite. Tot respectul pentru cei care expun aici, oameni care au făcut lucruri deosebite cu bani puţini, dar nu trebuie să ne ascundem după deget. Agricultura din România este într-o situaţie disperată şi cel mai bine ştiu acest lucru micii producători agricoli, cei care îşi lucrează singuri pământul şi care nu se bucură de sprijin din partea guvernanţilor", a spus preşedintele CJ.
Expo Zoo Agroind cuprinde expoziţii de animale, expoziţii de maşini, utilaje şi unelte agricole şi prezentări de produse alimentare tradiţionale.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.