BCR are ca obiectiv 500.000 de clienţi pentru pachetul cont curent, până la finele lui 2008

 
Banca Comercială Română (BCR) are ca obiectiv un portofoliu de 500.000 de clienţi pentru pachetul cont curent, până la sfârşitul anului 2008, a anunţat luni (8-IX-2008) într-o conferinţă de presă, directorul executiv al Direcţiei Dezvoltare Afaceri şi Produse Retail din cadrul BCR, Sorin Mititelu.
La aproape un an de la lansare, peste 250.000 de clienţi BCFR beneficiază de pachetul cont curent, din care 80% erau clienţi existenţi, iar restul de 20% sunt clienţi noi, a precizat Mititelu.
 
Pachetul cont curent al BCR a fost lansat în septembrie 2007 şi grupează mai multe produse şi servicii asociate contului curent, care permit clienţilor să efectueze tranzacţiile prin internet şi telefon, economisind timp şi bani.
Clienţii beneficiază de descoperit de cont fără încheierea unui protocol cu angajatorul, cu o dobândă cu două puncte procentuale mai mică de cât cea standard, un comision de administrare lunar unic pentru toate componentele pachetului, un număr de tranzacţii gratuite pentru operaţiunile la ATM-uri, prin internet/telefon şi prin direct debit/standing order.
 

Taxa pentru acest pachet este de 3,9 lei/lună, cu 40% mai mică decât în cazul în care produsele şi serviciile componente ar fi achiziţionate separat.
Pachetul cont curent a fost lansat de BCR după un studiu de piaţă privind cele mai utilizate servicii de către clienţii săi persoane fizice, conform căruia 41% utilizau cardul de debit, 35% contul curent în lei, iar 4% descoperitul de cont.
Din totalul clienţilor pachetului cont curent, 58,56% sunt bărbaţi şi peste 57% au sub 40 de ani.
 
Clientul cu numărul 250.000, premiat luni de reprezentanţii băncii, a contractat pachetul cont curent la sucursala BCR din Sibiu, în august. La data de 5 septembrie, conform ultimelor date ale băncii, numărul clienţilor a ajuns deja la peste 267.800 persoane.
BCR, membră a Grupului Erste, este cea mai importantă instituţie bancară din România şi gestionează active de peste 17,5 miliarde de euro. Banca oferă întreaga gamă de produse şi servicii pentru populaţie având în prezent 597 de unităţi retail (pentru populaţie şi microîntreprinderi) deschise în întreaga ţară în majoritatea oraşelor cu peste 10.000 de locuitori.
 
BCR a obţinut, în primul semestru, un profit net după impozitare şi plata intereselor minoritare de 759,5 milioane lei (peste 206 milioane euro), în creştere cu 63,5% faţă de perioada similară din 2007, iar activele s-au majorat cu 2,3 procente comparativ cu decembrie 2007, la 64,81 miliarde lei.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.