CE da liber la marirea subventiilor pentru abatorizarea bovinelor

 
Diferentierea dintre bovine si porcine in ceea ce priveste nivelul ajutoarelor este rezultatul unei alegeri politice nationale, iar fermierii din România pot deja beneficia de numeroase posibilitati de ajutor, a precizat comisarul european pentru agricultura Marianne Fischer Boel, conform unui comunicat remis de europarlamentarul Constantin Dumitriu. Constantin Dumitriu a primit un raspuns favorabil din partea Comisiei Europene de Agricultura si Dezvoltare Rurala la intrebarea adresata privind problema subventiilor pentru crescatorii de bovine.
 

În momentul de fata subventiile pentru abatorizarea bovinelor in România sunt mai mici decât cele pentru porcine in conditiile in care perioada de intretinere este mai mica in cazul acestora din urma. „Diferentierea dintre bovine si porcine in ceea ce priveste nivelul ajutoarelor este rezultatul unei alegeri politice nationale. Fermierii din România pot deja beneficia de numeroase posibilitati de ajutor, de pilda prin politica de dezvoltare rurala si prin platile decuplate.
 
Date fiind respectivele surse de ajutor, ar trebui sa fie posibila satisfacerea nevoilor lor, in conformitate cu legislatia comunitara”, a afirmat Marianne Fischer Boel. „Comisia Europeana mi-a confirmat ca nu exista nici o motivatie la nivel european care sa impiedice o alocare echitabila a subventiilor pentru abatorizarea bovinelor si a porcinelor. Am increderea ca si cei de la Ministerul Agriculturii vor tine cont de acest raspuns si vor lua masurile necesare pentru a sprijini crescatorii de bovine. Sunt oameni care au investit in aceasta activitate, care au costuri mari de intretinere si noi trebuie sa ii sprijinim”, a precizat Dumitru.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.