Experimentul cu LHC nu va genera cutremure si gauri negre in Univers

 
Cetatenii pot sta linistiti deoarece experimentul de miercuri cu acceleratorul de particule Large Hadron Collider (LHC) nu va genera cutremure si nici gauri negre in Univers, a declarat Gheorghe Marmureanu, directorul general al Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamântului. Potrivit acestuia, reactiile fata de acest experiment, despre care se spune ca va recrea conditiile existente in momentul Big Bang-ului, sunt exagerate.
 
„Am auzit multe bazaconii legate de acest experiment si ma mir ca un profesor universitar german chiar a facut aprecieri care sa induca ideea unui cataclism. În mod cert, acest generator nu va fi cauza unui cataclism. Personal nu cred in teoria Big Bang-ului, ca moment al crearii lumii. Experimentul vrea sa puna in evidenta Buzonul, cel care transforma ideea in materie. Nu se pune problema unei Apocalipse. Universul este construit dupa o anume structura si este, asa cum stim noi, infinit”, ne-a precizat Gheorghe Marmureanu. LHC va fi pus in functiune miercuri la granita dintre Franta si Elvetia.
 

Cu ajutorul uriasei masinarii, oamenii de stiinta vor explora cele mai mici particule existente in Univers pentru a afla lucruri noi despre materie si nasterea sa. Oamenii de stiinta il numesc cel mai mare experiment realizat vreodata, fiind necesari 10 ani pentru construirea LHC, la care au participat aproximativ 6.000 de cercetatori din 80 de tari si a costat nu mai putin de opt miliarde de dolari. Primele „salve” de protoni vor fi lansate in tunel pentru testarea puterii celor mai mari magneti superconductori din lume.
 
Abia peste o luna va avea loc si cel mai important moment al experimentului, când se vor produce coliziuni intre pachete de protoni a caror viteza va ajunge la 99,9% din viteza luminii. Se asteapta ca LHC sa genereze 600 de milioane de coliziuni pe secunda, lucru ce ar putea facilita nasterea unor particule niciodata observate pâna in prezent, printre care si bosonul Higgs, asa-zisa „particula a lui Dumnezeu”.
 
Reprezentantii Organizatiei Europene pentru Cercetare Nucleara (CERN) – citati de The Gleaner si Science Daily – au negat riscul aparitiei gaurilor negre – versiuni subatomic ale stelelor cazatoare, care au o gravitatie atât de puternica incât pot atrage inauntru planete si alte stele.
Citește și
2 Comentarii
 1. Diana Grigoriu spune

  Intelepciunea omului simplu

  Am un coleg care a absolvit Institutul de Fizica Atomica de la Magurele si e specialist in fizica nucleara si in cea cuantica . Dupa ce a profesat ca cercetator fizician a facut si Institutul Teologic, vrand sa se faca preot pentru ca nu l-a gasit pe Dumnezeu in stiinta.
  Asta mi-a amintit o vorba inteleapta din batrani care spune ca “Sfarsitul lumii va veni cand stiinta va ajunge mai mare decat credinta”.
  Astazi, tot mai multi oameni de stiinta (fizicieni, geneticieni) “rationalisti”, “experimentalisti” “pozitivisti” adepti ai teoriei evolutionismului – nici nu vor sa auda de creationism – dar se joaca de-a Dumnezeu, fac tot felul de experimente stiintifice, manati de orgoliul lui Lucifer care vrand sa se faca asemeni lui Dumnezeu a cazut dintre ingeri si s-a transformat in Satana.
  Sfantul Apostol Pavel spune in Sfanta Scriptura: “stiinta lumii asteia e nebunie in fata lui Dumnezeu”
  Poate ca sfarsitul lumii nu va veni pe 10 septembrie cand cei de la CERN va pune in aplicare proiectul LHC, poate ca omenirea o va mai duce o vreme, sontac-sontac, pana intr-un viitor nu foarte indepartat, cand o va sfarsi nu foarte bine.
  Dragi oameni de stiinta cititi Sfanta Scriptura!

 2. Pffffff spune

  nu cred in asa ceva

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.